Hovedretter

Pulled kyllingeburger med chilisauce og agurkesalat

Denne uges hverdagsopskrifter er gode herreretter til dig og manden i dit liv. Her får du opskriften på pulled kyllingeburger med chilisauce og agurkesalat

Pulled kyllingeburger med chilisauce og agurkesalat  til 4 personer

Lad evt. kyllingefileterne stå på køl i gryden natten over, når de har kogt de 30 minutter i lagen. Så bliver kødet ekstra mørt.

INGREDIENSER

4 kyllingebrystfileter
4 dl æblejuice
2 spsk. brun farin
salt og friskkværnet peber
 

CHILISAUCE

1 dl brun farin
1 spsk. chilipulver
1 tsk. sennepspulver
2 spsk. ketchup
1 spsk. tabasco
salt og friskkværnet peber
 

AGURKESALAT

1 agurk
2 dl eddike
1 dl vand
1½ dl sukker
1 spsk. spidskommenfrø
8 hele peberkorn
 

TIL SERVERING

4 burgerboller
4 spsk. god mayonnaise
 

Opskrift - sådan laver du pulled kyllingeburger med chilisauce og agurkesalat

 
1. Læg kyllingefileterne i en gryde. Bland æblejuice, farin, salt og peber, og hæld det over kødet. Tilsæt evt. lidt vand, så væsken dækker kødet. Kog det i 30 minutter. Tag kødet op af lagen, og dup det tørt. Tænd ovnen på 160°.
 
2. Chilisauce: Rør ingredienserne til saucen sammen. Vend kyllingekødet i saucen, og læg det på en bageplade med bagepapir. Steg det i ovnen i ca. 20 minutter. Riv kødet i trevler med 2 gafler,
 
3. Agurkesalat: Skær agurken i meget tynde skiver. Kog eddike, vand, sukker, spidskommen og peberkorn op i en gryde. Hæld den varme lage over agurkerne, når sukkeret er smeltet. Afkøl.
 
4. Servering: Varm burgerbollerne, og flæk dem. Smør dem med mayonnaise, og læg bollerne sammen med pulled kylling og agurkesalat som fyld. Dryp med lidt af chilisaucen.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Oksebøf med bagt kartoffel, bønnesalat og hvidløgssmør - Få opskriften her

Chili con carne med ris og yoghurtcreme - Få opskriften her

Wienerschnitzel med smørstegte kartofler og sommergrønt - Få opskriften her

BBQ-marinerede spareribs med kålsalat - Få opskriften her