polenta
Hovedretter

Polenta med ristede grøntsager og pocherede æg

Tøm grøntsagsskuffen og skab en forrygende hverdagsret med majsgryn og pocheret æg. Her får du opskriften på polenta med ristede grøntsager og pocherede æg

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 1 t
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

250 g majsgryn (evt. 500 g, se tip) til polenta, f.eks. fra Urtekram
1 knsp. salt
1¼ l kogende vand
1 dl friskrevet parmesan
salt og friskkværnet peber

RISTEDE GRØNTSAGER

1 aubergine
1 squash
2 røde peberfrugter
250 g cherrytomater
2 rødløg
2 spsk. olivenolie
1 håndfuld frisk timian
salt og friskkværnet peber

POCHEREDE ÆG

1 l vand
3 spsk. eddike
4 æg

TIL SERVERING

1 håndfuld frisk timian

Opskrift - sådan laver du polenta med ristede grøntsager og pocherede æg 

1. RISTEDE GRØNTSAGER: Tænd ovnen på 175°, og beklæd en bageplade med bagepapir. Skyl aubergine og squash, og skær dem i skiver. Rens peberfrugter, og skær dem i skiver. Skyl og halvér cherrytomater. Pil rødløg, og skær dem i både. Fordel alle grøntsagerne på bagepladen. Dryp olie over dem; krydr med timianblade, salt og peber, og bag dem i ovnen i 30 minutter, til alle grøntsager er møre og gyldne.
 
2. Hæld majsgryn og salt i en gryde med kogende vand under omrøring. Kog i ca. 15 minutter, til grøden er cremet. Rør revet parmesan i, og smag til med salt og peber.
 
3. POCHEREDE ÆG: Bring vand i kog i en gryde. Tilsæt eddike, og skru ned, så vandet er lige under kogepunktet. Slå 1 æg ud i en kop. Brug et piskeris til at røre rundt i vandet, så du får skabt en hvirvel i midten af gryden. Hæld forsigtigt ægget ned i hvirvlen, og lad gryden stå, imens vandet drejer rundt, og æggehviden samler sig om blommen. Skub ægget ud i siden af gryden, og kog det i 2-3 minutter, indtil hviden er fast og blommen stadig flydende. Imens kan du skabe endnu en hvirvel i midten af gryden og pochere det næste æg.
 
4, SERVERING: Top polenta med ristede grøntsager, pocherede æg og frisk timian. Servér straks.

TIP: Du skal også bruge kogte majsgryn til fredagens polentafritter, så kog gerne 500 gram i dag, og gem halvdelen i et fad på køl til i morgen.

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sandwich med laksemousse – Få opskriften her

Tirsdag: Mexicanske majspandekager med kylling – Få opskriften her

Onsdag: Asiatiske frikadeller med spidskålssalat – Få opskriften her

Fredag: Ribeye-bøffer med forårssalat og polentafritter – Få opskriften her