Pizza med søde kartofler, chorizo og gedeost
Hovedretter

Pizza med søde kartofler, chorizo og gedeost

Kartoffelpizza er godt, og pizza med søde kartofler er dobbelt så godt – især når du tilføjer krydret chorizo og cremet gedeost. Her får du opskriften på pizza med søde kartofler, chorizo og gedeost

Forberedelsestid: 1 t og 40 min
Tilberedelsestid: 10 min
Tid i alt: 1 t og 50 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

20 g gær
4 dl lunkent vand
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
2 spsk. olivenolie + 1 spsk. til pensling
ca. 650 g hvedemel, Tipo 00

PIZZATOPPING

500 g søde kartofler
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
150 g tørret chorizo
200 g frisk gedeost i rulle

TIL SERVERING

1 håndfuld frisk basilikum

Opskrift - sådan laver du pizza med søde kartofler, chorizo og gedeost 

 
1. Rør smuldret gær ud i vandet i en skål. Tilsæt salt, sukker og 2 spsk. olie, og rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen spændstig. Pensl dejen med 1 spsk. olie, og lad den hæve tildækket i ca. 1 time.
 
2. Del dejen i 2 dele, og rul dem ud til 2 tynde pizzabunde med en kagerulle på et meldrysset bord. Flyt pizzabundene over på bagepapir.
 
3. PIZZATOPPING: Tænd ovnen på 250°, og sæt 2 bageplader i ovnen. Skræl de søde kartofler; skær dem i papirtynde skiver med en kniv eller på et mandolinjern, og fordel dem over pizzabundene. Pensl med olie, og krydr med salt og peber. Skær chorizo i skiver, og fordel over pizzaerne sammen med små stykker gedeost. Træk forsigtigt bagepapiret med pizzaerne over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til bunden er sprød og gylden.
 
4. SERVERING: Pynt pizzaerne med basilikumblade, og servér straks.
 
TIP: Gør din pizza ekstra lækker ved at dryppe den med grøn eller rød pesto efter bagning.