Hovedretter

Pitabrød med krydrede kikærter

Pitabrød er en social spise, hvor alle omkring bordet kan bygge deres egen ret. I denne vegetariske variant erstattes kød med sprøde, krydrede kikærter. Her får du opskriften på pitabrød med krydrede kikærter

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 25 min
Tid i alt: 55 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 rødløg
1 agurk
1 håndfuld mynte
150 g feta
50 g rucola

RISTEDE KIKÆRTER

2 dåser kikærter
2 spsk. olivenolie
1 tsk. røget paprika
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. flagesalt

YOGHURTDRESSING

2 dl græsk yoghurt
saft af ½ citron
½ tsk. stødt spidskommen
salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

4-8 pitabrød

Opskrift - sådan laver du pitabrød med krydrede kikærter 

 
1. RISTEDE KIKÆRTER: Tænd ovnen på 180°. Afdryp kikærterne, og skyl dem i en sigte. Tør dem grundigt i et rent viskestykke, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend kikærterne med olie og krydderier, og rist dem i ovnen i 25 minutter, til de er gyldne og sprøde.
 
2. YOGHURTDRESSING: Rør alle ingredienser til dressingen sammen, og smag til.
 
3. Pil rødløg, og skær i papirtynde både. Skyl og skær agurk i skiver. Hak mynte fint. Smuldr feta. Skyl og tør rucola. Anret alle ingredienser i skåle.
 
4. SERVERING: Lund pitabrød på brødristeren eller i ovnen. Sæt alt frem på bordet, så hver især selv kan vælge fyld og lave sit eget pitabrød.
 
TIP: Græsk yoghurt fås med forskellig fedtprocent, så vælg selv, hvor cremet den skal være.