Pastasalat med grøn pesto og bagte gulerødder
Hovedretter

Pastasalat med grøn pesto og bagte gulerødder

Glæd dig selv med en grøn ret. Bagte gulerødder, pesto og frisk bøffelmozzarella smager som slik i en frisk pastasalat. Her får du opskriften på pastasalat med grøn pesto og bagte gulerødder

Forberedelsestid: 25 min
Tilberedelsestid: 25 min
Tid i alt: 50 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g pasta, gerne conchiglie
1 dåse kikærter
1 lille glas grøn pesto
100 g frisk spinat
125 g bøffelmozzarella

BAGTE GULERØDDER

1 kg gulerødder
1 spsk. olivenolie
1 tsk. tørret basilikum
salt

TIL SERVERING

frisk basilikum
1 citron

Opskrift - sådan laver du pastasalat med grøn pesto og bagte gulerødder 

 
1. BAGTE GULERØDDER: Tænd ovnen på 220°. Skræl gulerødder, og skær dem i skrå skiver. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med olie, basilikum og salt. Bag dem i 25 minutter, til de er møre og gyldne.
 
2. Kog pasta i saltet vand efter anvisningen på emballagen. Afdryp kikærterne, og skyl dem i en sigte. Vend kikærter og friskkogt pasta sammen med grøn pesto i en skål. Skyl spinaten, og vend den i pastasalaten sammen med bagte gulerødder, spinat og bøffelmozzarella revet i mindre stykker.
 
3. SERVERING: Top pastasalaten med plukket basilikum, og servér med citron skåret i både.
 
TIP: Blend evt. din egen pesto af frisk basilikum, pinjekerner, revet parmesan og olivenolie. Smag til med salt, peber og æbleeddike.