Hovedretter

Pasta med spinatpesto

Snig ekstra grøntsager ind i en simpel omgang pasta-pesto ved at tilføje spinatblade. Her får du opskriften på pasta med spinatpesto

Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g pasta

SPINATPESTO

150 g frisk spinat
1 bundt frisk basilikum
2 fed hvidløg
1 dl olivenolie
½ citron
50 g pinjekerner
50 g cashewnødder
25 g parmesan
salt

TIL SERVERING

25 g parmesan

Opskrift - sådan laver du pasta med spinatpesto 

 
1. SPINATPESTO: Skyl spinat og basilikum. Pil hvidløg. Blend spinat, basilikum, hvidløg, olie og citronsaft sammen i en blender til en glat masse (gem lidt basilikum til pynt). Rist pinjekerner og cashewnødder let på en tør pande (gem lidt pinjekerner til pynt), og riv parmesan fint. Kom pinjekerner, cashewnødder og parmesan i blenderen, og kør igen, til du får en cremet, men stadig grov konsistens. Smag pestoen til med salt. Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
 
2. SERVERING: Vend pestoen i den friskkogte, afdryppede pasta. Top med friskhøvlet parmesan, og pynt med basilikum og pinjekerner.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Frikadeller med kold blomkålssalat - Få opskriften her

Tirsdag: Fillodejstarteletter med laksemousse - Få opskriften her

Torsdag: Ovnbagte forårsruller med kylling - Få opskriften her

Fredag: Dampede muslinger med rodfrugtfritter og aioli - Få opskriften her