Hovedretter

Pasta med kødboller og salvie

Ugens onsdagsopskrift er pasta med kødboller og salvie. Få opskriften her

Pasta med kødboller og salvie til 2 personer (30 min)

Jeg elsker helt klassiske kødboller med et strejf af salvie. Ægte, skøn hverdagsmad.
 
INGREDIENSER
300 g hakket svinekød
salt
masser af sort peber
1 fed hvidløg, revet
1 æg
2 spsk. mel
½ dl mælk
½ dl fintrevet parmesan
lidt hakket salvie
olivenolie
 
ENDVIDERE
150 g pasta
salt
3 spsk. hakket løg
2 fed hvidløg, hakkede
olivenolie
1 spsk. tomatpuré
1 dl hvidvin
2 dl vand
salt og peber
lidt hakket salvie
revet parmesan
 
TILBEHØR
lidt sprød salat
1 fennikel i tynde skiver
olie og eddike
 
Opskrift - sådan laver du pasta med kødboller og salvie
 
1. Rør kødet med salt, peber, hvidløg, æg, mel, mælk, parmesan og salvie. Form kødet til kødboller, og steg dem i olivenolie på en varm pande.
 
2. Kog pastaen al dente i rigeligt kogende og saltet vand.
 
3. Sautér løg og hvidløg i olivenolie på en varm pande i et par minutter, uden at det tager farve. Kom tomatpuré på panden, og lad den varme kort. Tilsæt vin, og kog op. Hæld vand på, og lad saucen koge i et par minutter. Tilsæt kødboller og en klat koldt smør. Smag til med salt og peber. Vend pastaen i, og anret pastaen toppet med salvie og parmesan.
 
4. Servér straks med en salat med fennikel, olie og eddike.