Hovedretter

Pasta med grønkålspesto og grønkålschips

Du kan nemt lave din egen pesto af grønkål, som smager endnu bedre, når den toppes med hjemmelavede grønkålschips. Her får du opskriften på pasta med grønkålspesto og grønkålschips.

Tilberedelsestid: 45 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

400 g frisk pasta
20 g parmesan

Grønkålschips:

150 g frisk grønkål
1 spsk. Olivenolie
Salt

Grønkålspesto:

100 g valnøddekerner
150 g frisk grønkål
1 dl olivenolie
2 fed hvidløg
½ citron
50 g parmesan
Salt

Opskrift – sådan laver du pasta med grønkålspesto og grønkålschips

Grønkålschips:
Tænd ovnen på 150°. Skyl og tør grønkål grundigt. Riv bladene fra stilkene, og massér dem med olivenolie og salt i en skål. Fordel bladene på en bageplade beklædt med bagepapir i ét lag. Bag grønkålen i ovnen i ca. 20 minutter, til den er helt sprød.

Grønkålspesto:
Rist valnødder på en tør pande, og lad dem køle lidt af. Rens grønkål, og riv bladene af stilken. Blend grønkålsbladene sammen med olivenolie, pillet hvidløg og citronsaft i en blender eller foodprocessor, til du får en grøn masse. Tilsæt ristede valnødder og revet parmesan, og blend igen, til pestoen får en cremet, men stadig grov konsistens. Smag til med salt.

Kog den friske pasta efter pakkens anvisning, og vend den med grønkålspesto. Top med grønkålschips og parmesanflager, og servér.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Krebinetter med bagte søde kartofler – få opskriften her

Tirsdag: Kyllingelår med waldorfsalat – få opskriften her

Torsdag: Medisterfrikadeller med lun kartoffelsalat – få opskriften her

Fredag: Kålsalat med appelsinglaseret andebryst – få opskriften her

 

Læs mere om: