Panerede kyllingelår med stegte kartofler og fennikelsalat
Mad

Panerede kyllingelår med stegte kartofler og fennikelsalat

22. marts 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Elsker du knasende, sprød kylling, skal du altså prøve vores panerede kyllingelår med stegte kartofler og fennikelsalat. Få opskriften her
30 min4 personer
Tid i alt 55 min

Det skal du bruge

  • 8 kyllingeunderlår
  • ¾ dl mælk
  • 50 g mandler
  • ½ dl rasp, gerne pankorasp
  • skal af ½ usprøjtet citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 25 g smør til stegning
  • 1 spsk. olivenolie til stegning

Stegte kartofler

  • 300 g nye kartofler
  • 200 g friske ærter i bælg
  • smør + olie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Fennikelsalat

  • 1 fennikel
  • 1 hjertesalat
  • 1 rød peberfrugt

Sennepsdressing

  • 2 dl fraiche 5 %
  • 1 spsk. grov sennep
  • 4 spsk. klippet purløg
  • salt og friskkværnet peber

Panerede kyllingelår med stegte kartofler og fennikelsalat

  1. Kylling: Hak det yderste af knoglen af hvert kyllingelår med en stor kniv. Hæld mælk i en dyb tallerken. Blend mandlerne fint i en minihakker, og vend dem sammen med rasp, fintrevet citronskal, salt og peber. Vend kyllingelårene i mælk og herefter i raspblandingen. Læg lårene i en bradepande beklædt med bagepapir, og steg dem i en 200° varm ovn i ca. 30 minutter.
  2. Stegte kartofler: Kog kartoflerne i letsaltet vand i 12-15 minutter. Afkøl, og skær dem i skiver. Bælg ærterne. Steg kartoflerne gyldne og sprøde i smør og olie på en pande. Tilsæt ærter, og steg dem med i 2 minutter. Krydr med salt og peber.
  3. Fennikelsalat: Rens fenniklen, og skær den i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern. Læg skiverne i en skål med iskoldt vand, så de krøller let. Skyl og skær salaten i tynde både. Skyl og skær peberfrugt i små tern. Bland grøntsagerne i en skål.
  4. Sennepsdressing: Rør ingredienserne til dressingen sammen, og vend den i fennikelsalaten. Servér som tilbehør til kyllingelår og kartofler.

TIP: Hvis du ikke kan få fat i pankorasp, kan du sagtens bruge almindelig rasp eller blot mandler. Pankorasp fås bl.a. i asiatiske fødevarebutikker.

Læs også