Hovedretter

Panerede kyllingelår med stegte kartofler og fennikelsalat

Madplan for uge 24: Ugens fredagsopskrift er panerede kyllingelår med stegte kartofler og fennikelsalat. Få opskriften her

Panerede kyllingelår med stegte kartofler og fennikelsalat til 4 personer

Hvis du ikke kan få fat i pankorasp, kan du sagtens bruge almindelig rasp eller blot mandler. Pankorasp fås bl.a. i asiatiske fødevarebutikker. 
 
Tid: 25 minutter. Ovntid: 30 minutter. 
 
DET SKAL DU BRUGE 
8 kyllingeunderlår
¾ dl mælk
50 g mandler
½ dl rasp, gerne pankorasp
skal af ½ usprøjtet citron
salt og friskkværnet peber
25 g smør til stegning
1 spsk. olivenolie til stegning
 
STEGTE KARTOFLER
300 g nye kartofler
200 g friske ærter i bælg
smør + olie til stegning
salt og friskkværnet peber
 
FENNIKELSALAT
1 fennikel
1 hjertesalat
1 rød peberfrugt
 
SENNEPSDRESSING
2 dl fraiche 5 %
1 spsk. grov sennep
4 spsk. klippet purløg
salt og friskkværnet peber
 

Opskrift - sådan laver du panerede kyllingelår med stegte kartofler og fennikelsalat

 
1. Hak det yderste af knoglen af hvert kyllingelår med en stor kniv. Hæld mælk i en dyb tallerken. Blend mandlerne fint i en minihakker, og vend dem sammen med rasp, fintrevet citronskal, salt og peber. Vend kyllingelårene i mælk og herefter i raspblandingen. Læg lårene i en bradepande beklædt med bagepapir, og steg dem i en 200° varm ovn i ca. 30 minutter.
 
2. Stegte kartofler: Kog kartoflerne i letsaltet vand i 12-15 minutter. Afkøl, og skær dem i skiver. Bælg ærterne. Steg kartoflerne gyldne og sprøde i smør og olie på en pande. Tilsæt ærter, og steg dem med i 2 minutter. Krydr med salt og peber.
 
3. Fennikelsalat: Rens fenniklen, og skær den i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern. Læg skiverne i en skål med iskoldt vand, så de krøller let. Skyl og skær salaten i tynde både. Skyl og skær peberfrugt i små tern. Bland grøntsagerne i en skål.
 
4. Sennepsdressing: Rør ingredienserne til dressingen sammen, og vend den i fennikelsalaten. Servér som tilbehør til kyllingelår og kartofler.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Stegte bøffer og kartoffelsalat med rygeostdressing – Få opskriften her

Trisdag: Æggekage med røget laks, nye kartofler og spinat – Få opskriften her

Onsdag: Grillet svinemørbrad med aspargessalat og gedeostetoast – Få opskriften her

Torsdag: Lam med bulgur og rabarberchutney – Få opskriften her