paella
Hovedretter

Paella-fad med chorizo og kylling

En hurtig udgave af den spanske klassiker paella i et fad, der passer sig selv i ovnen. Her får du opskriften på paella-fad med chorizo og kylling

Forberedelsestid: 50 min
Tilberedelsestid: 45 min
Tid i alt: 1 t og 35 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

2 løg
4 fed hvidløg
2 røde peberfrugter
150 g chorizo
2 spsk. olivenolie
1 spsk. røget paprika
salt og friskkværnet peber

SAFRAN-RIS

7 dl hønsebouillon
1 brev safran
4 dl risottoris
3 dl hvidvin

KYLLING

1 hel kylling
salt og friskkværnet peber
1 spsk. olivenolie

TIL SERVERING

1 håndfuld frisk persille
400 g friske ærter i bælg
1 citron

Opskrift - sådan laver du paella-fad med chorizo og kylling 

1. Tænd ovnen på 180°. Pil og skær løg i grove skiver. Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Skyl peberfrugter; halvér dem, fjern kernerne, og skær dem i både. Skær chorizo i grove skiver. Læg løg, hvidløg, peberfrugt og chorizo i et stort ovnfast fad, og vend det med olie, røget paprika, salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, indtil grøntsagerne begynder at blive gyldne.

2. SAFRAN-RIS: Bland varm bouillon og safran i en skål, og lad det trække i 10 minutter. Tag fadet ud af ovnen; tilsæt bouillon med safran, og ris og hvidvin, og rør rundt.
 
3. KYLLING: Partér kyllingen i lår, bryst og vinger. Krydr kyllingestykkerne med salt og peber, dryp med olie, og fordel dem over paellaen. Sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter, til kødet er gennemstegt og risene møre.
 
4. SERVERING: Skyl og hak persille. Skyl ærterne. Drys persille og ærter over retten, og servér med citron skåret i både