Opskrift på paella i fad.
Mad

Paella-fad med chorizo og kylling

17. maj 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
En hurtig udgave af den spanske klassiker paella i et fad, der passer sig selv i ovnen. Her får du opskriften på paella-fad med chorizo og kylling
45 min4 personer
Tid i alt 1 t og 35 min

PAELLA

  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 røde peberfrugter
  • 150 g chorizo
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. røget paprika
  • salt og friskkværnet peber

SAFRAN-RIS

  • 7 dl hønsebouillon
  • 1 brev safran
  • 4 dl risottoris
  • 3 dl hvidvin

KYLLING

  • 1 hel kylling
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. olivenolie

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld frisk persille
  • 400 g friske ærter i bælg
  • 1 citron

Paella-fad med chorizo og kylling

  1. Tænd ovnen på 180°.
  2. Pil og skær løg i grove skiver. Pil og skær hvidløg i tynde skiver.
  3. Skyl peberfrugter; halvér dem, fjern kernerne, og skær dem i både.
  4. Skær chorizo i grove skiver. Læg løg, hvidløg, peberfrugt og chorizo i et stort ovnfast fad, og vend det med olie, røget paprika, salt og peber.
  5. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, indtil grøntsagerne begynder at blive gyldne.

SAFRAN-RIS

  1. Bland varm bouillon og safran i en skål, og lad det trække i 10 minutter.
  2. Tag fadet ud af ovnen; tilsæt bouillon med safran, og ris og hvidvin, og rør rundt.

KYLLING

  1. Partér kyllingen i lår, bryst og vinger. Krydr kyllingestykkerne med salt og peber, dryp med olie, og fordel dem over paellaen.
  2. Sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter, til kødet er gennemstegt og risene møre.

SERVERING

  1. Skyl og hak persille, og skyl ærterne.
  2. Drys persille og ærter over retten, og servér med citron skåret i både

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også