Hovedretter

One-pot-paprikakylling

Dampende varm og dejlig velsmagende kylling der kan sætte krydderi på din dag. Smager fantastisk og passer sig selv i ovnen. Her får du opskriften på one-pot-paprikakylling

Tid i alt: 1 t
Antal personer: 2

DET SKAL DU BRUGE

1½ dl ris (100 g)
2 kyllingefileter (ca. 300 g)
salt og peber
½-1 tsk. paprika
20 g smør
2 skiver bacon
1 løg
3 fed hvidløg
100 g champignoner
1 lille rød peberfrugt
100 g cherrytomater
2 spsk. tomatpuré
3 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
1 spsk. limesaft
1 tsk. tørret timian

PYNT

2 spsk. persille
2 tsk. mandler
4 skiver lime

Opskrift - sådan laver du one-pot-paprikakylling

 

1. Skyl risene, og hæld dem i et ovnfast fad. Krydr kyllingefileterne med salt, peber og paprika. 
 
2. Smelt smørret på en varm pande, og brun kyllingefileterne på begge sider. Læg dem oven på risene, og sæt panden med stegefedtet til side. 
 
3. Skær bacon i mindre stykker og løg i tern, og svits det sammen med presset hvidløg i panden. Skær champignoner i kvarter, peberfrugt i fine strimler og cherrytomater i halve. Steg grøntsagerne sammen med løg og hvidløg et par minutter. Tilsæt tomatpuré og bouillon,
limesaft og tørret timian. Rør forsigtigt, til du har en ensartet sauce. Hæld herefter grøntsager og sauce hen over ris og kylling, og sæt fadet i en varm ovn ved 200 grader i 40-45 minutter. 
 
4. Hak persille og mandler, og skær lime i skiver. Drys pynten oven på kyllingeretten ved servering.
 
FORDELING I SENSE-SPISEKASSEN
HÅNDFULD 1 (+2): Løg, champignon, peberfrugt, tomat
HÅNDFULD 3: Kylling, bacon
HÅNDFULD 4: Ris
FEDT: Smør, mandler
SMAGSGIVERE: Salt, peber, paprika, hvidløg, tomatpuré, bouillon, lime,  timian, persille
 
569 kcal – Fedt 17 g – Protein 34 g – Kulhydrat 66 g – Kostfibre 8,8 g 
 
TIP: Hvis der er rester tilovers, kan du gemme dem til næste dags frokost.
 
 
Læs mere om: