Hovedretter

Oksemørbrad med rødbeder og kantarelfløde

Opskriften er en del af en komplet efterårsinspireret gæstemiddag. Her får du opskriften på hovedretten og en praktisk indkøbsliste


12-16 små rødbeder, gerne med lidt top
½ dl balsamicoeddike
½ dl flydende honning
ENDVIDERE:
400 g kantareller
1 spsk. smør
1 dl piskefløde
2 dl sødmælk
800 g oksemørbrad, pudset
lidt olie til stegning
salt og peber
TILBEHØR:
1 kg kogte og ristede kartofler
Kog rødbederne i saltet vand i 5-15 minutter, alt efter størrelse. De skal have godt bid, men ikke være rå. Lad dem køle lidt af, og smut skindet af dem.
Kom balsamico og honning i en kasserolle, og lad det simre i ca. 10 minutter. Kom rødbederne i eddikeglacen, og lad dem trække indtil servering.
Brun mørbraden i lidt olie på en varm pande. Krydr den med salt og peber, og steg den færdig i en forvarmet ovn ved 175°, til den har nået en temperatur på ca. 58° i midten. Lad den hvile i 15 minutter, og skær den så til 4 flotte bøffer.
Rens imens svampene, og steg dem gyldne i lidt smør på en varm pande. Tag halvdelen af svampene fra (de grimmeste), og kom dem i en kasserolle sammen med piskefløde og sødmælk. Lad svampe og mælkeblanding koge op, og blend derefter med stavblender. Smag fløden til med salt.
Anret bøfferne med rødbeder, ristede kantareller og kantarelfløde. Giv ristede kartofler til.
VINFORSLAG: Vina Zaco, Tempranillo, Bodegas Bilainas, Rioja 2007, Spanien.

Forret:
Salat med letsprængt andebryst
Dessert:
Blommecreme med valnøddenougatine


SÅDAN BLIVER DET NEMMERE:
Rist anden, før gæsterne kommer, så kødet blot er lunt.
Ordn salaterne i op til 6 timer inden brug. Opbevares i frysepose i køleskabet.
Rist hasselnødderne dagen før. Opbevares ved stuetemperatur.
Kog rødbederne op til 6 timer inden brug.
Lav balsamicoglacen dagen før. Varm den med rødbederne i inden brug.
Rens kantarellerne dagen før. Opbevar dem i papirpose i køleskab.
Rist kantarellerne et par timer inden brug. Opbevares ved stuetemperatur.
Lav kantarelfløden et par timer inden brug. Opbevares i køleskab og opvarmes inden brug.
Sørg for, at kartoflerne, som skal ristes, er kogt dagen før.
Lav blommecremen op til 2 dage før brug. Opbevares tildækket i køleskab.
Lav valnøddenougatinen dagen før. Opbevares tørt ved stuetemperatur.

INDKØBSLISTE TIL GÆSTEMENUEN

FRUGT OG GRØNT:
125 g brombær
300 g modne blommer
1 frisésalat
100 g mangoldsalat
400 g kantareller
12-16 små rødbeder
1 kg kartofler

KOLONIALVARER:
husblas
100 g hvid chokolade
hasselnødder, gerne friske
100 g valnødder
KØL OG FRYS:
5 dl piskefløde
sødmælk
2 andebryster

TJEK DESUDEN AT DU HAR:
olivenolie
stegeolie
balsamicoeddike
flagesalt, peber, sukker
flydende honning
dijonsennep
fennikelfrø
smør



Læs mere om: