Syltede rødbeder opskrift
Forretter

Syltede rødbeder

af Timm Vladimir 6. april 2021
Foto: Columbus Leth
Syltede rødbeder er meget anvendelige på leverpostejsmaden, til frikadellerne og på biksemaden. Her får du opskriften på de bedste hjemmelavede syltede rødbeder
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1½ kg rødbeder
  • 4 stjerneanis
  • 3 kanelstænger
  • 2 spsk. sennepsfrø
  • 1 spsk. fennikelfrø
  • 1 spsk. peberkorn
  • 5 laurbærblade
  • 5 dl lagereddike
  • 5 dl vand
  • 5 dl sukker

Opskrift - sådan laver du syltede rødbeder

  1. Kog de hele, uskrællede rødbeder i en stor gryde vand, til de er møre.
  2. Læg dem i koldt vand, og smut dem ud af skindet. Brug gerne gummihandsker!
  3. Skær rødbederne i tynde skiver, og fordel dem i skoldede sylteglas.
  4. Kog en syltelage af krydderier, eddike, vand og sukker. Lad det koge, til sukkeret er helt opløst.
  5. Hæld lagen over rødbederne, mens den er så varm som muligt. Luk glassene til med det samme. Lad rødbederne trække i mindst et par dage, før de spises.

PRØV OGSÅ: Hjemme-syltede rødbeder smager skønt. Lav også din egen chutney. Få opskriften på blomme-chutney med chili her

 

Andre lækre opskrifter