Syltede rødbeder
Forretter

Syltede rødbeder

af Timm Vladimir 6. april 2021
Foto: Columbus Leth
Syltede rødbeder er meget anvendelige på leverpostejmaden, til frikadellerne og på biksemaden. Hvis du ikke selv har prøvet at lave syltede rødbeder, så er det bare med at komme i gang. De smager nemlig meget bedre end dem man køber i supermarkedet, og så er de endda ikke særlig svære at lave.
Tid i alt 35 min

Syltede rødbeder

  • 1½ kg rødbeder
  • 4 stjerneanis
  • 3 kanelstænger
  • 2 spsk. sennepsfrø
  • 1 spsk. fennikelfrø
  • 1 spsk. peberkorn
  • 5 laurbærblade
  • 5 dl lagereddike
  • 5 dl vand
  • 5 dl sukker

Sådan laver du syltede rødbeder

  1. Kog de hele, uskrællede rødbeder i en stor gryde vand, til de er møre.
  2. Læg dem i koldt vand, og smut dem ud af skindet. Brug gerne gummihandsker!
  3. Skær rødbederne i tynde skiver, og fordel dem i skoldede sylteglas.
  4. Kog en syltelage af krydderier, eddike, vand og sukker. Lad det koge, til sukkeret er helt opløst.
  5. Hæld lagen over rødbederne, mens den er så varm som muligt. Luk glassene til med det samme.
  6. Lad rødbederne trække i mindst et par dage, før de spises.

Til det hele!

Herhjemme har vi altid været glade for syltede rødbeder. De fleste har fået et par skiver på tallerkenen til mange af de gode, gamle klassiske retter. Oftest er syltede rødbeder tilbehør til diverse varme kødretter og til den gode, gamle leverpostejsmad. 

Hvor sunde er syltede rødbeder?

Rødbeder indeholder både C-vitamin, mineraler og sporstoffer, som alle tre er vigtige byggesten for kroppen. Rødbeder indeholder også farvestoffet betanin, som er super sundt, og som giver rødbeden den flotte farve. 

Brug dine syltede rødbeder til ...