nudelret
Mad

Nudelret med laks, peanuts og forårsløg

28. april 2021
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Denne nemme wokret med peanutbuttersauce er et evigt hverdagshit hjemme hos mig. Her får du opskriften på en skøn nudelret med laks, peanuts og forårsløg
4 personer
Tid i alt 30 min

Det skal du bruge

  • 500 g laks 
  • kokosolie eller smagsneutral olie til stegning
  • 4 spsk. fiskesauce
  • saft af 1 limefrugt
  • 300 g fuldkornsægnudler
  • 4 fed hvidløg
  • 4-5 cm frisk ingefær
  • 1 lille spsk. rød karrypasta
  • den fede del af 1 dåse kokosmælk
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 3 forårsløg
  • 1 håndfuld saltede peanuts
  • frisk koriander

Opskrift - sådan laver du nudelret med laks, peanuts og forårsløg

  1. Skær laksekødet i store tern. Steg dem i olie i en wok eller en dyb pande. Dryp 1 spsk. fiskesauce og saften af ½ limefrugt over, og vend forsigtigt ternene, så de forbliver hele. Tag lakseternene af wokken, læg dem over i et fad, og dæk med alufolie.
  2. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand, så de ikke klistrer sammen. Riv hvidløg og ingefær, og svits det i olie i en wok eller en dyb pande sammen med karrypasta.
  3. Lad det stege et par minutter, inden kokosmælk og peanutbutter tilsættes, og saucen røres sammen. Smag til med ca. 3 spsk. fiskesauce og saft af ½ limefrugt.
  4. Tilsæt nudlerne, og vend forsigtigt lakseternene i. Top retten med forårsløg skåret i skiver på skrå samt peanuts og koriander. Servér straks.

PRØV OGSÅ: Spinatvafler med røget laks

Læs også