Hovedretter

Nudelret med laks, peanuts og forårsløg

Denne nemme wokret med peanutbuttersauce er et evigt hverdagshit hjemme hos mig Her får du opskriften på en skøn nudelret med laks, peanuts og forårsløg

Nudelret med laks, peanuts og forårsløg 

Tid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
 
DET SKAL DU BRUGE
500 g laks 
kokosolie eller smagsneutral olie til stegning
4 spsk. fiskesauce
saft af 1 limefrugt
300 g fuldkornsægnudler
4 fed hvidløg
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
4-5 cm frisk ingefær
1 lille spsk. rød karrypasta
den fede del af 1 dåse kokosmælk
2 spsk. peanutbutter
3 forårsløg
1 håndfuld saltede peanuts
frisk koriander
 
PRØV OGSÅ: Farverig nudelret med thai-marineret oksebøf
 

Opskrift - sådan laver du nudelret med laks, peanuts og forårsløg 

 
Skær laksekødet i store tern. Steg dem i olie i en wok eller en dyb pande. Dryp 1 spsk. fiskesauce og saften af ½ limefrugt over, og vend forsigtigt ternene, så de forbliver hele. Tag lakseternene af wokken, læg dem over i et fad, og dæk med alufolie. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand, så de ikke klistrer sammen. Riv hvidløg og ingefær, og svits det i olie i en wok eller en dyb pande sammen med karrypasta. Lad det stege et par minutter, inden kokosmælk og peanutbutter tilsættes, og saucen røres sammen. Smag til med ca. 3 spsk. fiskesauce og saft af ½ limefrugt. Tilsæt nudlerne, og vend forsigtigt lakseternene i. Top retten med forårsløg skåret i skiver på skrå samt peanuts og koriander. Servér straks.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Halloumi-burger med avocado og løg – Få opskriften her

Onsdag: Gulerodssuppe med sprød chorizo – Få opskriften her

Torsdag: Kylling i fad med svampe og speltkerner – Få opskriften her

Fredag: Shepherds pie med blomkåls-låg – Få opskriften her

 
Læs mere om: