Hovedretter

Misosuppe i flotte regnbuefarver

Miso er en fermenteret masse, der giver smag til marinader, dip og supper. Denne simple misosuppe er fyldt med sprøde grøntsager, og indholdet kan let byttes ud med det, du bedst kan lide. Her får du opskriften på en smuk misosuppe i regnbuens flotte farver

Misosuppe i flotte regnbuefarver 

Tid: 20 minutter
Antal: 4 personer
 
DET SKAL DU BRUGE
400 g nudler (f.eks. sobanudler) 
250 g portobellosvampe 
olivenolie til stegning
2 tsk. sojasauce
200 g afskallede edamamebønner (fra frost)
1 bdt. grønne asparges
½ rød spidskål 
2 store gulerødder
 
 
SUPPE
1 stor spsk. mørk misopasta (f.eks. af brune ris)
2 spsk. sojasauce
2 tsk. fintrevet ingefær
saft af ½ limefrugt
1 l kogende vand
 
PRØV OGSÅ: Misosuppe med steak
 

Opskrift - sådan laver du misosuppe i flotte regnbuefarver

 
1. SUPPE: Rør misopasta, sojasauce, ingefær og limesaft sammen i en stor gryde. Hæld kogende vand over, og rør suppen godt sammen, så misopastaen opløses. Hold suppen varm på et blus, men lad den ikke koge, da den så kan skille.
 
2. Kog nudlerne, og skyl dem i koldt vand, så de ikke klistrer sammen. Rens svampene; skær dem i skiver, og steg dem gyldne i en smule olie på en pande. Dryp lidt sojasauce over for at give dem smag. Overhæld edamamebønner med kogende vand, så de tør op. Knæk den grove ende af aspargesene, kassér, og hæld kogende vand over aspargesene i en ren køkkenvask. Lad dem dampe af, og skær dem i grove skiver. Snit spidskålen fint, og skær gulerødderne i skrå, tynde skiver. Hæld suppen i en kande, og lad hver især ved bordet selv anrette sig en skål fyld at hælde suppe over.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Varmrøget laks og speltkernesalat med saltmandler – Få opskriften her

Onsdag: Kyllingespyd med halloumi og knuste puy-linser – Få opskriften her

Torsdag: Fransk løgsuppe med rugbrødslåg – Få opskriften her

Fredag: Lammekoteletter med asparges og sprøde kartoffelroser – Få opskriften her