Hovedretter

Mini-pizzaer med gedeost, svampe og sortfodsskinke

Der er noget festligt over, at hver middagsgæst får sin egen mini-pizza – og så er de fremragende i madpakken dagen efter. Her får du opskriften på mini-pizzaer med gedeost, svampe og sortfodsskinke

Forberedelsestid: 1 t
Tilberedelsestid: 10 min
Tid i alt: 1 t og 10 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

20 g gær
4 dl lunkent vand
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
ca. 650 g hvedemel, f.eks. Tipo 00
1 spsk. olivenolie til pensling

SVAMPETOPPING

500 g blandede svampe
2 spsk. smør til stegning
2 rødløg
olie til stegning
2 spsk. balsamicoeddike
200 g frisk gedeost

TIL SERVERING

150 g sortfodsskinke
frisk timian

Opskrift - sådan laver du mini-pizzaer med gedeost, svampe og sortfodsskinke 

 
1. Rør smuldret gær ud i vand i en skål. Tilsæt salt, sukker og 2 spsk. olie, og rør melet i, lidt ad gangen. Ælt dejen spændstig. Pensl dejen med 1 spsk. olie, og lad den hæve tildækket i skålen i ca. 1 time.
 
2. SVAMPETOPPING: Rens svampe, og skær dem i grove skiver. Steg dem i smør på en pande, til de begynder at tage farve og blive gyldne. Tag dem af panden. Pil rødløg, skær dem i tynde både, og steg dem på panden. Tilsæt lidt olie og balsamicoeddike, lige inden rødløgene begynder at blive brune, og vend rundt, indtil væsken fordamper. Tag panden af varmen.
 
3. Tænd ovnen på 225° varmluft, og sæt 2 bageplader i ovnen. Rul dejen ud med en kagerulle til små tynde pizzabunde på et meldrysset bord. Flyt mini-pizzaerne over på bagepapir. Fordel gedeost, svampe og rødløg over pizzaerne, og bag dem på de varme bageplader i ovnen i ca. 10 minutter, til bundene er sprøde og gyldne.
 
4. SERVERING: Fordel sortfodsskinke og frisk timian på pizzaerne, og servér.
 
TIP: Sortfodsskinke er en ganske særlig delikatesse, men kan erstattes af andre typer lufttørret skinke.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laks med pinjekernecrust og græskarpuré – Få opskriften her

Onsdag: Dhal på gule ærter – Få opskriften her

Torsdag: Kødboller i tomatsauce med mascarpone – Få opskriften her

Fredag: Mexicansk skål med nachos-nuggets og bbq-sauce – Få opskriften her

 
Læs mere om: