Hovedretter

Mexicansk tortillaskål med kylling og grønt

Lav sprøde spiselige skåle af tortillapandekager, og fyld dem med mexicanske lækkerier. Her får du opskriften på mexicansk tortillaskål med kylling og grønt

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 20 min
Tid i alt: 50 min
Antal personer: 4

KYLLINGEFYLD

500 g kyllingebrystfilet
3 peberfrugter i forskellige farver
1 stort løg
2 tsk. stødt koriander
1 tsk. røget paprika
1 tsk. hvidløgspulver
½ tsk. tørrede chiliflager
Salt og peber
2 spsk. olivenolie
½ limefrugt

TORTILLASKÅLE

4 store hvedetortillaer

TIL SERVERING

1 dåse sorte bønner
1 icebergsalat
1 moden avocado
230 g tomatsalsa
1 dl cremefraiche 18 %
Frisk koriander

Opskrift - sådan laver du mexicansk tortillaskål med kylling og grønt 

 
1. Kyllingefyld: Tænd ovnen på 180°. Skær kyllingekødet i strimler. Rens peberfrugter, og skær dem i strimler. Pil løg, og skær det i både. Bland kyllingestrimler, peberfrugter og løg med krydderier og olie i et ovnfad. Bag blandingen i 20 minutter, til kyllingen er gennemstegt og grøntsagerne møre. Pres limesaft over, og vend rundt.
 
2. Tortillaskåle: Læg tortillaerne i ovnen i blot 2 minutter, så de bliver lune og bløde. Læg de lune tortillaer i ovnfaste skåle eller forme, så de formes som skåle. Bag dem i ca. 10 minutter (samtidig med kyllingefyldet), til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle lidt af, og tag dem ud af formene.
 
3. Servering: Dræn de sorte bønner, og skyl dem i en sigte. Skyl og snit icebergsalat fint. Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i både. Anret tortillaskålene med kyllingefyld, bønner, salat, avocado, salsa, cremefraiche og plukket koriander.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Thai-fiskefrikadeller med spicy agurkesalat - Få opskriften her

Tirsdag: Speltsalat med bagte pærer og gedeost - Få opskriften her

Onsdag: Mørbrad i fad med pikant-sauce - Få opskriften her

Fredag: Fyldt kalkunbryst med græskarfritter - Få opskriften her