Mad
5. september 2019

Mexicansk tortillaskål med kylling og grønt

Lav sprøde spiselige skåle af tortillapandekager, og fyld dem med mexicanske lækkerier. Her får du opskriften på mexicansk tortillaskål med kylling og grønt
Af: Emma Martiny
Mexicansk tortillaskål med kylling og grønt

Foto: Winnie Methmann

Lav sprøde spiselige skåle af tortillapandekager, og fyld dem med mexicanske lækkerier. Her får du opskriften på mexicansk tortillaskål med kylling og grønt
20 min4 personer
Tid i alt 50 min

KYLLINGEFYLD

  • 500 g kyllingebrystfilet
  • 3 peberfrugter i forskellige farver
  • 1 stort løg
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • ½ tsk. tørrede chiliflager
  • Salt og peber
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ limefrugt

TORTILLASKÅLE

  • 4 store hvedetortillaer

TIL SERVERING

  • 1 dåse sorte bønner
  • 1 icebergsalat
  • 1 moden avocado
  • 230 g tomatsalsa
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • Frisk koriander
Annonce

Opskrift - sådan laver du mexicansk tortillaskål med kylling og grønt

1. Kyllingefyld: Tænd ovnen på 180°. Skær kyllingekødet i strimler. Rens peberfrugter, og skær dem i strimler. Pil løg, og skær det i både. Bland kyllingestrimler, peberfrugter og løg med krydderier og olie i et ovnfad. Bag blandingen i 20 minutter, til kyllingen er gennemstegt og grøntsagerne møre. Pres limesaft over, og vend rundt. 2. Tortillaskåle: Læg tortillaerne i ovnen i blot 2 minutter, så de bliver lune og bløde. Læg de lune tortillaer i ovnfaste skåle eller forme, så de formes som skåle. Bag dem i ca. 10 minutter (samtidig med kyllingefyldet), til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle lidt af, og tag dem ud af formene. 3. Servering: Dræn de sorte bønner, og skyl dem i en sigte. Skyl og snit icebergsalat fint. Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i både. Anret tortillaskålene med kyllingefyld, bønner, salat, avocado, salsa, cremefraiche og plukket koriander. Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Thai-fiskefrikadeller med spicy agurkesalat - Få opskriften her

Tirsdag: Speltsalat med bagte pærer og gedeost - Få opskriften her

Onsdag: Mørbrad i fad med pikant-sauce - Få opskriften her

Fredag: Fyldt kalkunbryst med græskarfritter - Få opskriften her

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.