mexicansk lasagne
Hovedretter

Mexicansk lasagne

I denne lækre lasagne forenes det mexicanske og det italienske køkken på bedste vis. Her får du opskriften på mexicansk lasagne

Forberedelsestid: 15 min
Tilberedelsestid: 25 min
Tid i alt: 40 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

400 g hakket oksekød
1 stort løg
3 fed hvidløg
1 lille frisk rød chili
1 spsk. olivenolie til stegning
1 spsk. paprika, gerne røget
1 tsk. kanel
½ spsk. stødt spidskommen
2 dåser hakkede tomater
140 g tomatpuré
evt. 1 oksebouillonterning
1 dåse kidneybønner
1 dåse majs
30 g mørk chokolade
3 spsk. balsamicoeddike
salt og friskkværnet peber

TORTILLAFYLD

1 pakke tortillapandekager
2½ dl cremefraiche 18 %
150 g cheddar

TIL SERVERING

frisk koriander
1 bakke blandet salat

 

Opskrift - sådan laver du mexicanske lasagne

 
1. Pil og hak løg og hvidløg. Rens chilien, og hak den fint. Steg løg, hvidløg og chili i olie i en gryde. Tilsæt oksekød og krydderier, og steg, til kødet er brunet. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og evt. bouillonterning. Lad det simre i ca. 10 minutter. Afdryp kidneybønner og majs, og tilsæt dem. Smag retten til med chokolade, balsamico, salt og peber.
 
2. TORTILLAFYLD: Tænd ovnen på 175°. Fordel kødsaucen i bunden af et smurt tærtefad med høje kanter. Læg en tortillapandekage over, og smør den med cremefraiche. Top med kødsauce, og drys med revet cheddar. Fortsæt herefter med tortilla, cremefraiche, kødsauce og cheddar, indtil fadet er fyldt, og slut af med et lag revet cheddar. Bag tærten i ovnen i 25 minutter, indtil osten er smeltet og gylden. Servér med koriander og blandet salat.
 
Læs mere om: