Marokkanske lammekoteletter med krydret couscous
Aftensmad

Marokkanske lammekoteletter med krydret couscous

14. februar 2014Opdateret 4. april
af Mai Knauer
Couscous er nemt tilbehør til lammekoteletterne, for de små gryn skal bare trække nogle minutter med kogende vand. Få opskriften på marokkanske lammekoteletter med krydret couscous her

INGREDIENSER

  • 8 lammekoteletter
  • 1 tsk. fintrevet muskatnød
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. sød paprika
  • 1 tsk. tørret timian
  • olivenolie til stegning

KRYDRET COUSCOUS

  • 200 g couscous
  • 4 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 frisk rød chili
  • 1 bundt bredbladet persille
  • ½ bundt mynte
  • saft af 1 citron

Fremgangsmåde

  1. Drys lammekoteletterne med muskatnød, spidskommen, paprika og timian, og stil dem i køleskabet.
  2. Krydret couscous: Hæld couscoussen i en stor skål med 2 spsk. olivenolie i. Hæld kogende vand over, så det lige dækker. Drys salt over, læg en tallerken over skålen, og lad den stå i nogle minutter, til couscoussen er mør. Rens og hak chilien fint. Hak persille og mynte fint. Rør chili, persille og mynte i couscoussen med en gaffel. Tilsæt 2 spsk. olivenolie og citronsaft, og smag til med salt og peber.
  3. Steg lammekoteletterne i lidt olivenolie på en pande i 3-4 minutter på hver side, de må gerne være lidt rosa i midten. Servér med den krydrede couscous og evt. fladbrød.
Se flere opskrifter med lam her.

Læs også