Marokkansk risfad med kylling
Hovedretter

Marokkansk risfad med kylling

Krydr din aftensmad med varme krydderier som kanel, paprika og chili og bag det hele i ét stort fad. Her får du opskriften på marokkansk risfad med kylling

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 50 min
Tid i alt: 1 t og 20 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 hel kylling, parteret
salt og friskkværnet peber
1 spsk. olivenolie
8 dl hønsebouillon
1 brev safran
4 dl basmatiris
30 g mandler

TILBEHØR

2 løg
1 cm frisk ingefær
4 fed hvidløg
500 g tomater
10 friske dadler
2 spsk. olivenolie
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. røget paprika
1 tsk. kanel
½ tsk. tørrede chiliflager
salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

bredbladet persille

Opskrift - sådan laver du marokkansk risfad med kylling 

 
1. TILBEHØR: Tænd ovnen på 200°. Pil og skær løg i grove skiver. Skræl og hak ingefær fint. Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Skyl og skær tomater i grove tern. Halvér dadlerne, og fjern stenen. Læg løg, ingefær, hvidløg, tomater og dadler i et stort ovnfast fad, og vend med olie, koriander, paprika, kanel, chili, salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, til grøntsagerne begynder at blive gyldne.
 
2. Varm bouillonen i en gryde, rør safran i, og lad det stå i 10 minutter. Tag fadet ud af ovnen, tilsæt ris og safranbouillon, og rør rundt. Drys salt og peber over kyllingestykkerne, og dryp med olie; fordel stykkerne over risottoen. Sæt fadet i ovnen i 30 minutter, indtil kødet er netop gennemstegt, og risene møre. Hak mandlerne groft, tænd for ovnens grillfunktion, og drys dem over fadet. Bag det i ovnen i yderligere 3-5 minutter, til mandlerne er ristede og kyllingeskindet sprødt.
 
3. SERVERING: Skyl og hak persille, drys det over fadet, og servér.
 

 

Læs mere om: