Hovedretter

Madplan: Torsk, spicy frikadeller og ingefærkylling

Synes du også, at det er lidt besværligt at planlægge ugens madlavning? Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan. I denne uge skal du bl.a. citronbagt torsk med kartoffelmos og bønnesalat, spicy frikadeller og rødbedesalat og ovnstegt ingefærkylling med bagte rodfrugter. Få alle opskrifterne her

Med en madplan bliver det let og overskueligt at servere skøn mad for hele familien. Og sammen med FEMINAs madplan får du også en fiks og færdig indkøbsliste.

Her får du fem nemme og lækre opskrifter, som giver dig god mad på bordet hver dag ugen igennem

Gør hverdagen lettere med en madplan – se flere madplaner her

FEMINAs madplan i denne uge byder på

 

Mandag:  Janssons fristelser med rødkålssalat - Få opskriften her

Tirsdag: Citronbagt torsk med kartoffelmos og bønnesalat - Få opskriften her

Onsdag: Quiche lorraine med avocadosalat - Få opskriften her

Torsdag: Spicy frikadeller og rødbedesalat - Få opskriften her

Fredag: Ovnstegt ingefærkylling med bagte rodfrugter - Få opskriften her

 

TIL DENNE UGES MADPLAN SKAL DU BRUGE

Kød og fisk
1 kg parteret kylling, f.eks. underlår og bryststykker 
600 g torskefilet
600 g hakket flæsk og kalv
100 g parmaskinke
 
Frugt og grøntsager
1,5 kg kartofler
2 løg
6 rødløg
1 butternutsquash 
650 g rødbeder
450 g rødkål
400 g grønne bønner
2 julesalat
3 appelsiner
1 citron
2 æbler
2 avocadoer
2 bundt bredbladet persille
1 bundt purløg
1½ bundt mynte 
2 cm frisk ingefær
 
Ferskvarer og kolonial
3 dl piskefløde
2 dl mælk
1 dl cremefraiche 9 %
2 spsk. mayonnaise
130 g smør 
100 g emmentaler
50 g parmesan
5 æg
1 æggeblomme
1 glas ansjoser (45 g drænet vægt)
4 spsk. kapers
1 spsk. dijonsennep
5 spsk. rasp
200 g hvedemel
250 g bulgur
100 g valnødder
50 g pinjekerner
 
Du skal også bruge
salt og friskkværnet peber
4½ dl olivenolie
3 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. tørret oregano
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt allehånde
1 tsk. tørrede chiliflager
 

KG: Årets madplan