Hovedretter

Madplan: Rødspætter, brændende kærlighed og andelår

Synes du også, at det er lidt besværligt at planlægge ugens madlavning? Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan. I denne uge skal du bl.a. have paneret rødspætte med grov remoulade, brændende kærlighed med bacon og grøntsager og andelår med vintersalat. Få alle opskrifterne og en indkøbsliste her.

Med en madplan bliver det let og overskueligt at servere skøn mad for hele familien. Og sammen med feminas madplan får du også en fiks og færdig indkøbsliste.

Her får du fem nemme og lækre opskrifter, som giver dig god mad på bordet hver dag ugen igennem.

Gør hverdagen lettere med en madplan – se flere madplaner her

Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan. Få 5 nemme opskrifter her

Mandag: Paneret rødspætte med grov remoulade – få opskriften her

Tirsdag: Andelår med vintersalat – få opskriften her

Onsdag: Brændende kærlighed med bacon og grøntsager – få opskriften her

Torsdag: Spinat-curry med kylling – få opskriften her

Fredag: Tærte med oksegryderet – få opskriften her

TIL DENNE UGES MADPLAN SKAL DU BRUGE

KØD OG FISK:
4 rødspættefileter
4 små andelår
400 g bacon i et helt stykke
500 g kylling i strimler
500 g skært oksekød

FRUGT OG GRØNT:
1 kg kartofler
8 løg
1 rødløg
4 fed hvidløg
4 gulerødder
1 rødbede
10 g frisk rødkål
100 g frisk spinat
500 g champignoner
250 g portobellosvampe
200 g kejserhatte
1 citron
1 æble
2 cm frisk ingefær
1 bundt kruspersille
1 håndfuld frisk koriander
1 håndfuld bredbladet persille
En smule purløg

KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt

FERSKVARER OG KOLONIAL:
300 g smør
1 dl mælk
4½ dl piskefløde
3 dl græsk yoghurt 10 %
1 æg
1 æggeblomme
100 g fast gedeost
1 dl rasp
1 dl mayonnaise
2 tsk. dijonsennep
1 tsk. sukker
1 spsk. kapers
10 g cornichoner
1 tsk. ahornsirup
50 g valnøddekerner
2 dl æblecidereddike
1 spsk. honning
500 g hakket spinat fra frost
4 dl basmatiris
375 g hvedemel
70 g koncentreret tomatpuré
2 dl grøntsagsbouillon
1 tsk. hele peberkorn
5 laurbærblade
2 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
1½ tsk. stødt gurkemeje
2 spsk. garam masala
1 tsk. tørret timian
Brød
Rugbrød

DU SKAL OGSÅ BRUGE: 
Salt og peber
Olivenolie
1 spsk. balsamicoeddike
1 springform, 20 cm i diameter