Hovedretter

Madplan: Persillefrikadeller, ovnbagt laks og kalvesteak

Synes du også, at det er lidt besværligt at planlægge ugens madlavning? Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan. I denne uge skal du bl.a. have persillefrikadeller og speltsalat med bolsjebeder og croutoner, ovnbagt laks med kørvel og sommerkartofler med radiser og ærter og kalvesteak og grillet grøntsagssalat. Få alle opskrifterne her

Med en madplan bliver det let og overskueligt at servere skøn mad for hele familien. Og sammen med FEMINAs madplan får du også en fiks og færdig indkøbsliste.

Her får du fem nemme og lækre opskrifter, som giver dig god mad på bordet hver dag ugen igennem.

Gør hverdagen lettere med en madplan – se flere madplaner her

FEMINAs madplan i denne uge byder på

Mandag: Kyllingesalat med avocado, ærter og citrus-urte-yoghurt - Få opskriften her

Tirsdag: Persille-frikadeller og speltsalat med bolsjebeder og croutoner - Få opskriften her

Onsdag: Blomkåls-bøffer med spicy dressing og quinoa-tabbouleh - Få opskriften her

Torsdag: Ovnbagt laks med kørvel og sommerkartofler med radiser og ærter - Få opskriften her

Fredag: Kalvesteak og grillet grøntsagssalat - Få opskriften her

 

TIL DENNE UGES MADPLAN SKAL DU BRUGE

Kød og fisk
4 kalvesteaks
500 g hakket kalv og flæsk
4 kyllingebrystfileter
ca. 1 kg lakseside eller laksefilet med skind
 
Frugt og grøntsager
2 modne avocadoer
2 fennikel
2 bolsjebeder
2 majskolber
2 hjertesalater
1 squash
1 aubergine
1 agurk
1 blomkål
1 bundt radiser
1 bundt forårsløg
200 g frisk babyspinat
1 kg friske ærter i bælg
400 g små tomater
500 g nye små kartofler
2 usprøjtede citroner
3 limefrugter (mindst 1 usprøjtet)
25 g frisk ingefær
1 frisk rød chili
1 fed hvidløg
1 bundt mynte
1 bundt bredbladet persille
1 bundt dild
1 bundt kørvel
2 bundter basilikum
1 bundt purløg
1 bundt koriander
lidt friske ærteskud
 
Ferskvarer og kolonial
2 dl græsk yoghurt 2 %
1½ dl mælk
1 æg
2 skiver rugbrød
200 g speltkerner
175 g quinoa
75 g havregryn
50 g mandler
50 g kokosflager
2 spsk. fiskesauce
4 spsk. sesamolie
 
Du skal også bruge
olivenolie
2 spsk. dijonsennep
2 spsk. vineddike
3 tsk. honning
salt og friskkværnet peber
flagesalt