Torsdag, 22. november 2018 - 7:10 - af Emma Martiny, Foto: Winnie Methmann
Med en madplan bliver det let og overskueligt at servere skøn mad for hele familien. Og sammen med feminas madplan får du også en fiks og færdig indkøbsliste.
Her får du fem nemme og lækre opskrifter, som giver dig god mad på bordet hver dag ugen igennem.
Gør hverdagen lettere med en madplan – se flere madplaner her
Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan. Få 5 nemme opskrifter her
Mandag: Marokkanske oksespyd med sød kartoffelsalat – Få opskriften her
Tirsdag: Spinat-lasagne med pesto og linser – Få opskriften her
Onsdag: Boller i selleri – Få opskriften her
Torsdag: Kartoffel-frittata med pølse og ristede svampe – Få opskriften her
Fredag: Coq au reisling – Få opskriften her
TIL DENNE UGES MADPLAN SKAL DU BRUGE
KØD OG FISK
500 g hakket oksekød
400 g hakket kalve- og svinekød
200 g krydret pølse, f.eks. merguez eller chorizo
1 hel kylling, parteret
150 g pancetta eller bacon i et helt stykke
FRUGT OG GRØNTSAGER
6 løg
7 fed hvidløg
1 kg søde kartofler
400 g bagekartofler
1 knoldselleri
4 stilke bladselleri
500 g champignoner
500 g blandede svampe
1 squash
1 bakke blandet salat
500 g frisk spinat
50 g rucola
1 usprøjtet citron
1 usprøjtet æble
1 bakke bredbladet persille
½ bundt frisk mynte
1 bundt frisk salvie
FERSKVARER OG KOLONIAL
7 æg
2 dl yoghurt
150 g feta
125 g frisk mozzarella
250 g ricotta
4½ dl piskefløde
500 g frisk pasta
1 pakke lasagneplader
1 glas grøn pesto
3 dl grønne delikatesselinser
3 spsk. finvalsede havregryn
4 dl perlebyg
1 dåse hvide bønner
50 g pekannødder
1 dl tørrede tranebær
6 dl grøntsagsbouillon
4 skiver rugbrød
7 dl Riesling-hvidvin
1 tsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt kanel
4 laurbærblade
10 hele peberkorn
1 tsk. stødt koriander
lidt friskrevet muskatnød
DU SKAL OGSÅ BRUGE
salt og friskkværnet peber
flagesalt
olivenolie
smør til stegning
evt. lidt majsstivelse
grillspyd