Madplan
Hovedretter

Madplan: Laksebøffer, shakshuka og lam

Synes du også, at det er lidt besværligt at planlægge ugens madlavning? Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan. I denne uge skal du bl.a. have laksebøffer med sorte ris og mango-avocado-salsa, grøn shakshuka med porrer og linser og fyldte fladbrød med lam, spinat og feta. Få alle opskrifterne og en indkøbsliste her

Med en madplan bliver det let og overskueligt at servere skøn mad for hele familien. Og sammen med feminas madplan får du også en fiks og færdig indkøbsliste.

 

Her får du fem nemme og lækre opskrifter, som giver dig god mad på bordet hver dag ugen igennem.

Gør hverdagen lettere med en madplan – se flere madplaner her

Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan. Få 5 nemme opskrifter her

Mandag: Laksebøffer med sorte ris og mango-avocado-salsa - Få opskriften her

Tirsdag: Grøn shakshuka med porrer og linser - Få opskriften her

Onsdag: Pasta alla puttanesca - Få opskriften her

Torsdag: Fyldte fladbrød med lam, spinat og feta - Få opskriften her

Fredag: Kartoffelmos med braiseret spidsbryst og palmekål - Få opskriften her

 

TIL DENNE UGES MADPLAN SKAL DU BRUGE

KØD OG FISK
800 g oksespidsbryst
400 g hakket lammekød (eller oksekød)
500 g fersk laksefilet
 
FRUGT OG GRØNT
1 kg kartofler
5 løg
1 lille rødløg
11 fed hvidløg
3 forårsløg
2 porrer
4 gulerødder
500 g frisk spinat
300 g palmekål
1 moden avocado
1½ frisk rød chili
1 moden mango
2½ citron, heraf mindst 1 usprøjtet 
1 limefrugt
1 bundt frisk koriander
1 bundt frisk timian
1 bundt frisk rosmarin
1 bundt kruspersille
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
FERSKVARER OG KOLONIAL
9 æg
200 g feta
75 g smør
½ dl piskefløde
2 dl yoghurt naturel 3,5 %
1 dl finvalsede havregryn
4 dl sorte ris
½ dl tørrede tranebær
450 g spinat fra frost
1 dåse grønne linser
200 g sorte oliven uden sten
1 dåse hakkede tomater
400 g spaghetti
3 spsk. kapers
5 ansjoser
5 dl rødvin
1 l hønsebouillon
1 pakke fladbrød (ca. 8 stk.)
½ dl ristede og saltede mandler
½ spsk. røget paprika
½ spsk. stødt koriander
½ spsk. stødt spidskommen
2 spsk. sorte sesamfrø
½ tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt spidskommen
 
DU SKAL OGSÅ BRUGE
salt og friskkværnet peber
smør til stegning
olivenolie til stegning