Hovedretter

Madplan: Laks med broccoli, spinatcannelloni og kartoffelfad med krydret lam

Synes du også, at det er lidt besværligt at planlægge ugens madlavning? Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan. I denne uge skal du bl.a. have laksespyd med broccoli-tabbouleh og myntedressing, cannelloni med spinat og tre slags ost og kartoffelfad med krydret lammekød, feta og mynte. Få alle opskrifterne og en indkøbsliste her.

Med en madplan bliver det let og overskueligt at servere skøn mad for hele familien. Sammen med feminas madplan får du også en fiks og færdig indkøbsliste. 

Find indkøbslisten til hele ugen her

Her får du fem nemme og lækre opskrifter, som giver dig god mad på bordet hver dag ugen igennem.

Gør hverdagen lettere med en madplan – se flere madplaner her

Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan.

Spring til de 5 nemme opskrifter her: 

Mandag: Laksespyd med broccoli-tabbouleh og myntedressing 

Det ser ekstra delikat ud, når du serverer den krydrede laks på små træspyd oven på salaten. 

Tid: 30 minutter
Ovntid: 
10 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE: 
  • 600 g fersk laksefilet
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. garam masala
  • ½ tsk. chilipulver
  • ½ tsk. salt
  • 8 træ- eller grillspyd
 
Broccoli-tabbouleh:
  • 150 g couscous
  • 2½ dl kogende vand
  • 150 g aspargesbroccoli
  • 4 forårsløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 200 g cherrytomater
  • 1 granatæble
  • 3 spsk. olivenolie
  • 4 spsk. citronsaft
  • Salt og peber
  • 100 g feta
 
Myntedressing:
1 håndfuld frisk mynte
2½ dl græsk yoghurt 10 %
1 spsk. citronsaft
Salt og peber
 
SÅDAN GØR DU: 
  1. Tænd ovnen på 200°. Skær skindet af laksen, og skær laksekødet i store tern. Sæt laksestykkerne på 8 træspyd. 
  2. Rør olie, garam masala, chili og salt sammen i en skål, og pensl laksestykkerne med marinaden.
  3. Læg laksespyddene på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 8-10 minutter, til de er gennemstegte.

Broccoli-tabbouleh:

  1. Hæld couscoussen i en skål. Hæld kogende vand over, dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå i 10 minutter. Løsn couscoussen med en gaffel. Skyl broccoli, og kør den i en blender, til den er helt findelt.
  2. Skyl og hak forårsløg og persille fint. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Halvér granatæblet, og bank kernerne ud med bagsiden af en ske. Kassér de hvide hinder. Vend broccoli, forårsløg, persille og tomater sammen med couscous, olie og citronsaft. Krydr med salt og peber. Anret salaten i en skål, og top med smuldret feta og granatæblekerner.

Myntedressing:

  1. Hak mynten fint, og rør den sammen med yoghurt og citronsaft i en skål. Krydr med salt og peber.
  2. Servering: Servér laksespyd med broccoli-tabbouleh og myntedressing.

Tirsdag: Tortillapizza med ricotta, aspargesbroccoli og italiens salami

Når det skal være ekstra nemt, kan du droppe den hjemmelavede pizzadej og i stedet bruge tortillaer. 

Tid: 15 minutter
Ovntid: 8 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE: 
  • 4 store hvedetortillaer
  • 250 g aspargesbroccoli (eller almindelig broccoli)
  • 100 g ricotta
  • 2 friske mozzarellakugler
  • 20 skiver italiensk salami (f.eks. med fennikel)
  • 1½ spsk. olivenolie
  • 1½ tsk. tørret oregano
  • Salt og peber
  • Til servering:
  • 25 g parmesan
  • Evt. blandet grøn salat
     
SÅDAN GØR DU: 
  1. Tænd ovnen på 200º varmluft. Læg tortillaerne på 2 bageplader med bagepapir.
  2. Skyl aspargesbroccoli, og halvér dem eventuelt på langs.
  3. Smør ricotta på tortillaerne i et tyndt lag.
  4. Skær mozzarella i tynde skiver, og fordel dem på tortillaerne sammen med aspargesbroccoli og salami.
  5. Dryp med olivenolie, og krydr med oregano, salt og peber.
  6. Bag pizzaerne i ovnen i 5-8 minutter, til de er sprøde, og osten er smeltet.
 
Servering: Servér pizzaerne med friskrevet parmesan og eventuelt en blandet grøn salat til.

Onsdag: Cannelloni med spinat og tre slags ost

Cannelloni er pastarør, som fyldes med lækkert spinatfyld.

Tid: 35 minutter
Ovntid: 40 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE:
  • 150 g cannellonier (store pastarør)
  • 1 frisk mozzarellakugle

Tomatsauce:

  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 tsk. tørret oregano
  • ½ usprøjtet citron
  • 1 tsk. sukker
  • Salt og peber
Fyld:
  • 450 g helbladet spinat fra frost
  • 1 æg
  • 250 g ricotta
  • 25 g parmesan
  • Salt og peber
Til servering:
  • 1 håndfuld bredbladet persille
 
SÅDAN GØR DU: 
  1. Pil og hak hvidløget. Steg hvidløg i olie i en gryde.
  2. Tilsæt hakkede tomater, oregano og fintrevet citronskal, og lad tomatsaucen småkoge i 20 minutter.
  3. Tilsæt citronsaft, og smag saucen godt til med sukker, salt og peber.
  4. Optø spinaten, og knug den fri for væde. Pisk ægget let sammen i en skål. Rør ricotta, fintrevet parmesan og den optøede spinat i. Krydr blandingen med salt og peber.
  5. Tænd ovnen på 180°.
  6. Hæld spinatblandingen i en stor sprøjtepose, og klip et hul i spidsen. Fyld pastarørene med spinatblandingen. Læg de fyldte pastarør i et ovnfad, og hæld tomatsaucen over. Fordel mozzarella på toppen. '
  7. Bag pastaretten i ovnen i 35-40 minutter, til pastaen er mør, og osten er gylden og sprød.

Servering:

  • Hak persillen, drys den over cannellonierne, og servér straks.

Torsdag: Krydret kylling med ananassalsa, avocado og ris

Ryd krydderihylden, og giv kyllingen ekstra smag. Servér retten med en både sød og syrlig ananassalsa.

Tid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE:
  • 500 g kyllingeinderfilet
  • 1 spsk. garam masala
  • ½ tsk. tørret oregano
  • ½ tsk. chilipulver
  • Salt og peber
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
Ananassalsa:
  • 300 g frisk ananas
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 2 limefrugter
  • Salt og peber
Chilidressing:
  • 2 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 spsk. chilisauce
  • 2 tsk. flydende honning
  • 1 spsk. citronsaft
  • Salt og peber
Tilbehør:
  • 4 dl ris
  • Til servering:
  • 2 avocadoer
  • 1 limefrugt
 
SÅDAN GØR DU:
Tilbehør:
  1. Kog ris efter pakkens anvisning. 
  2. Skær kyllingekødet i små tern, og vend dem med krydderierne i en skål.
  3. Steg kødet i olie på en dyb pande, til det er gennemstegt.
Ananassalsa:
  1. Skræl ananassen, og skær den i meget små tern.
  2. Pil rødløget, og hak det fint.
  3. Hak mynte fint.
  4. Vend det hele sammen med limesaft, salt og peber.
Chilidressing:
  1. Rør yoghurt, chilisauce og honning sammen i en skål, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Servering:
  1. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver.
  2. Anret ris i skåle, og top med kylling, ananassalsa og avocado.
  3. Servér med chilidressing og limebåde.

Fredag: Kartoffelfad med krydret lammekød, feta og mynte

 
Det er måske ikke lam, der oftest er på middagsbordet hjemme hos dig, men det er skønt med lidt forandring fra de traditionelle aftenretter. Er du ikke vild med lam, kan du erstatte med hakket oksekød. 
 
 
Tid: 30 minutter
Ovntid: 35 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE:
  • 750 g kartofler
  • 2 rødløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1½ tsk. stødt spidskommen
  • Salt og peber
  • 100 g feta
Krydret lam:
  • 1 fed hvidløg
  • 400 g hakket lammekød
  • 1 spsk. chilisauce
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dl vand
  • 1 tsk. tørret oregano
Til servering:
  • 1 håndfuld frisk mynte
 
SÅDAN GØR DU:
  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Skrub kartoflerne, og skær dem i både.
  3. Pil rødløgene, og skær dem i tykke både.
  4. Vend kartofler og rødløg med ²⁄³ af olien, og krydr med spidskommen, salt og peber. Fordel kartofler og løg i et ovnfad, og steg det i ovnen i 30 minutter, til kartoflerne er møre.
Krydret lam:
  1. Pil og hak hvidløget, og steg det i resten af olien i 1 minut.
  2. Tilsæt hakket lammekød, og brun det godt.
  3. Tilsæt chilisauce, hakkede tomater, vand og oregano, og bring det i kog.
  4. Krydr med salt og peber, og lad saucen simre i cirka 15 minutter.
  5. Tag kartoffelfadet ud af ovnen. Fordel kødsaucen oven på kartoflerne, og drys med smuldret feta.
  6. Skru ovntemperaturen op til 225°, og bag fadet i ovnen i yderligere 5 minutter, til fetaen på toppen er let gylden.
Servering:
  1. Hak mynten fint, og drys den over retten inden servering.

Til denne uges madplan skal du bruge:

KØD OG FISK:

20 skiver italiensk salami (f.eks. med fennikel)

400 g hakket lammekød

500 g kyllingeinderfilet

600 g fersk laksefilet

FRUGT OG GRØNT:

1 frisk ananas

2 usprøjtede citroner

3 limefrugter

2 avocadoer

1 granatæble

750 g kartofler

3 rødløg

1 fed hvidløg

450 g helbladet spinat fra frost

150 g aspargesbroccoli

250 g aspargesbroccoli (eller almindelig broccoli)

200 g cherrytomater

4 forårsløg

1 fed hvidløg

1 potte bredbladet persille

1 potte frisk mynte

evt. 1 pose blandet grøn salat

FERSKVARER OG KOLONIAL:

4½ dl græsk yoghurt 10 %

350 g ricotta

200 g feta

3 friske mozzarellakugler

50 g parmesan

1 æg

3 dåser hakkede tomater

2 spsk. chilisauce

4 dl ris

150 g couscous

4 store hvedetortillaer

150 g cannellonier (store pastarør)

1½ tsk. stødt spidskommen

1 tsk. chilipulver

2 spsk. garam masala

DU SKAL OGSÅ BRUGE:

Salt og peber

Olivenolie

1 tsk. sukker

4 tsk. tørret oregano

2 tsk. flydende honning

8 træ- eller grillspyd

Få 8 numre af femina fra kun 229 kr - ingen binding! Få vores tilbud her

Læs mere om: