Madplan: Laks med broccoli, spinatcannelloni og kartoffelfad med krydret lam
Synes du også, at det er lidt besværligt at planlægge ugens madlavning? Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan. I denne uge skal du bl.a. have laksespyd med broccoli-tabbouleh og myntedressing, cannelloni med spinat og tre slags ost og kartoffelfad med krydret lammekød, feta og mynte. Få alle opskrifterne og en indkøbsliste her.
Torsdag, 23. april 2020 - 7:07 - af Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Columbus Leth
Med en madplan bliver det let og overskueligt at servere skøn mad for hele familien. Sammen med feminas madplan får du også en fiks og færdig indkøbsliste.
Mandag: Laksespyd med broccoli-tabbouleh og myntedressing
Det ser ekstra delikat ud, når du serverer den krydrede laks på små træspyd oven på salaten.
Tid: 30 minutter
Ovntid:
10 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE:
600 g fersk laksefilet
3 spsk. olivenolie
1 spsk. garam masala
½ tsk. chilipulver
½ tsk. salt
8 træ- eller grillspyd
Broccoli-tabbouleh:
150 g couscous
2½ dl kogende vand
150 g aspargesbroccoli
4 forårsløg
1 håndfuld bredbladet persille
200 g cherrytomater
1 granatæble
3 spsk. olivenolie
4 spsk. citronsaft
Salt og peber
100 g feta
Myntedressing:
1 håndfuld frisk mynte
2½ dl græsk yoghurt 10 %
1 spsk. citronsaft
Salt og peber
SÅDAN GØR DU:
Tænd ovnen på 200°. Skær skindet af laksen, og skær laksekødet i store tern. Sæt laksestykkerne på 8 træspyd.
Rør olie, garam masala, chili og salt sammen i en skål, og pensl laksestykkerne med marinaden.
Læg laksespyddene på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 8-10 minutter, til de er gennemstegte.
Broccoli-tabbouleh:
Hæld couscoussen i en skål. Hæld kogende vand over, dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå i 10 minutter. Løsn couscoussen med en gaffel. Skyl broccoli, og kør den i en blender, til den er helt findelt.
Skyl og hak forårsløg og persille fint. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Halvér granatæblet, og bank kernerne ud med bagsiden af en ske. Kassér de hvide hinder. Vend broccoli, forårsløg, persille og tomater sammen med couscous, olie og citronsaft. Krydr med salt og peber. Anret salaten i en skål, og top med smuldret feta og granatæblekerner.
Myntedressing:
Hak mynten fint, og rør den sammen med yoghurt og citronsaft i en skål. Krydr med salt og peber.
Servering: Servér laksespyd med broccoli-tabbouleh og myntedressing.
Tirsdag: Tortillapizza med ricotta, aspargesbroccoli og italiens salami
Når det skal være ekstra nemt, kan du droppe den hjemmelavede pizzadej og i stedet bruge tortillaer.
Tid: 15 minutter
Ovntid: 8 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE:
4 store hvedetortillaer
250 g aspargesbroccoli (eller almindelig broccoli)
100 g ricotta
2 friske mozzarellakugler
20 skiver italiensk salami (f.eks. med fennikel)
1½ spsk. olivenolie
1½ tsk. tørret oregano
Salt og peber
Til servering:
25 g parmesan
Evt. blandet grøn salat
SÅDAN GØR DU:
Tænd ovnen på 200º varmluft. Læg tortillaerne på 2 bageplader med bagepapir.
Skyl aspargesbroccoli, og halvér dem eventuelt på langs.
Smør ricotta på tortillaerne i et tyndt lag.
Skær mozzarella i tynde skiver, og fordel dem på tortillaerne sammen med aspargesbroccoli og salami.
Dryp med olivenolie, og krydr med oregano, salt og peber.
Bag pizzaerne i ovnen i 5-8 minutter, til de er sprøde, og osten er smeltet.
Servering: Servér pizzaerne med friskrevet parmesan og eventuelt en blandet grøn salat til.
Onsdag: Cannelloni med spinat og tre slags ost
Cannelloni er pastarør, som fyldes med lækkert spinatfyld.
Tid: 35 minutter
Ovntid: 40 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE:
150 g cannellonier (store pastarør)
1 frisk mozzarellakugle
Tomatsauce:
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie til stegning
2 dåser hakkede tomater
1 tsk. tørret oregano
½ usprøjtet citron
1 tsk. sukker
Salt og peber
Fyld:
450 g helbladet spinat fra frost
1 æg
250 g ricotta
25 g parmesan
Salt og peber
Til servering:
1 håndfuld bredbladet persille
SÅDAN GØR DU:
Pil og hak hvidløget. Steg hvidløg i olie i en gryde.
Tilsæt hakkede tomater, oregano og fintrevet citronskal, og lad tomatsaucen småkoge i 20 minutter.
Tilsæt citronsaft, og smag saucen godt til med sukker, salt og peber.
Optø spinaten, og knug den fri for væde. Pisk ægget let sammen i en skål. Rør ricotta, fintrevet parmesan og den optøede spinat i. Krydr blandingen med salt og peber.
Tænd ovnen på 180°.
Hæld spinatblandingen i en stor sprøjtepose, og klip et hul i spidsen. Fyld pastarørene med spinatblandingen. Læg de fyldte pastarør i et ovnfad, og hæld tomatsaucen over. Fordel mozzarella på toppen. '
Bag pastaretten i ovnen i 35-40 minutter, til pastaen er mør, og osten er gylden og sprød.
Servering:
Hak persillen, drys den over cannellonierne, og servér straks.
Torsdag: Krydret kylling med ananassalsa, avocado og ris
Ryd krydderihylden, og giv kyllingen ekstra smag. Servér retten med en både sød og syrlig ananassalsa.
Tid: 30 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE:
500 g kyllingeinderfilet
1 spsk. garam masala
½ tsk. tørret oregano
½ tsk. chilipulver
Salt og peber
2 spsk. olivenolie til stegning
Ananassalsa:
300 g frisk ananas
1 rødløg
1 håndfuld frisk mynte
2 limefrugter
Salt og peber
Chilidressing:
2 dl græsk yoghurt 10 %
1 spsk. chilisauce
2 tsk. flydende honning
1 spsk. citronsaft
Salt og peber
Tilbehør:
4 dl ris
Til servering:
2 avocadoer
1 limefrugt
SÅDAN GØR DU:
Tilbehør:
Kog ris efter pakkens anvisning.
Skær kyllingekødet i små tern, og vend dem med krydderierne i en skål.
Steg kødet i olie på en dyb pande, til det er gennemstegt.
Ananassalsa:
Skræl ananassen, og skær den i meget små tern.
Pil rødløget, og hak det fint.
Hak mynte fint.
Vend det hele sammen med limesaft, salt og peber.
Chilidressing:
Rør yoghurt, chilisauce og honning sammen i en skål, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Servering:
Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver.
Anret ris i skåle, og top med kylling, ananassalsa og avocado.
Servér med chilidressing og limebåde.
Fredag: Kartoffelfad med krydret lammekød, feta og mynte
Det er måske ikke lam, der oftest er på middagsbordet hjemme hos dig, men det er skønt med lidt forandring fra de traditionelle aftenretter. Er du ikke vild med lam, kan du erstatte med hakket oksekød.
Tid: 30 minutter
Ovntid: 35 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE:
750 g kartofler
2 rødløg
3 spsk. olivenolie
1½ tsk. stødt spidskommen
Salt og peber
100 g feta
Krydret lam:
1 fed hvidløg
400 g hakket lammekød
1 spsk. chilisauce
1 dåse hakkede tomater
1 dl vand
1 tsk. tørret oregano
Til servering:
1 håndfuld frisk mynte
SÅDAN GØR DU:
Tænd ovnen på 200°.
Skrub kartoflerne, og skær dem i både.
Pil rødløgene, og skær dem i tykke både.
Vend kartofler og rødløg med ²⁄³ af olien, og krydr med spidskommen, salt og peber. Fordel kartofler og løg i et ovnfad, og steg det i ovnen i 30 minutter, til kartoflerne er møre.
Krydret lam:
Pil og hak hvidløget, og steg det i resten af olien i 1 minut.
Tilsæt hakket lammekød, og brun det godt.
Tilsæt chilisauce, hakkede tomater, vand og oregano, og bring det i kog.
Krydr med salt og peber, og lad saucen simre i cirka 15 minutter.
Tag kartoffelfadet ud af ovnen. Fordel kødsaucen oven på kartoflerne, og drys med smuldret feta.
Skru ovntemperaturen op til 225°, og bag fadet i ovnen i yderligere 5 minutter, til fetaen på toppen er let gylden.
Servering:
Hak mynten fint, og drys den over retten inden servering.
Til denne uges madplan skal du bruge:
KØD OG FISK:
20 skiver italiensk salami (f.eks. med fennikel)
400 g hakket lammekød
500 g kyllingeinderfilet
600 g fersk laksefilet
FRUGT OG GRØNT:
1 frisk ananas
2 usprøjtede citroner
3 limefrugter
2 avocadoer
1 granatæble
750 g kartofler
3 rødløg
1 fed hvidløg
450 g helbladet spinat fra frost
150 g aspargesbroccoli
250 g aspargesbroccoli (eller almindelig broccoli)