Hovedretter
Madplan: Kartoffelsuppe, paella, lammecurry
Synes du også, at det er lidt besværligt at planlægge ugens madlavning? Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan. I denne uge skal du bl.a. have kartoffelsuppe med ærter og persillepesto, paella med skalrejer og safran og indisk lammecurry med cashewnødder. Få alle opskrifterne og en indkøbsliste her
Torsdag, 2. maj 2019 - 7:15 - af Emma Martiny, Foto: Winnie Methmann
Med en madplan bliver det let og overskueligt at servere skøn mad for hele familien. Og sammen med feminas madplan får du også en fiks og færdig indkøbsliste.
Her får du fem nemme og lækre opskrifter, som giver dig god mad på bordet hver dag ugen igennem.
Gør hverdagen lettere med en madplan – se flere madplaner her
Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan. Få 5 nemme opskrifter her
Mandag: Kartoffelsuppe med ærter og persillepesto - Få opskriften her
Tirsdag: Paella med skalrejer og safran - Få opskriften her
Onsdag: Pita-pizza med fetacreme og gyros-kylling - Få opskriften her
Torsdag: Ramensuppe med bøf og æg - Få opskriften her
Fredag: Indisk lammecurry med cashewnødder - Få opskriften her
TIL DENNE UGES MADPLAN SKAL DU BRUGE
KØD OG FISK:
500 g skært lammekød
2 tykstegsbøffer
500 g kylling i strimler
300 g store skalrejer (pil selv-rejer)
FRUGT OG GRØNT:
½ kg kartofler
3 store løg
2 rødløg
6 fed hvidløg
3 forårsløg
500 g søde kartofler
1 broccoli
250 g champignoner
1 rød peberfrugt
150 g bønnespirer
2 cm revet frisk ingefær
1½ limefrugt
2 citroner
1 stort bundt bredbladet persille
1 bundt frisk koriander
1 håndfuld ærteskud
1 håndfuld frisk mynte
FERSKVARER OG KOLONIAL:
60 g smør
1 dl piskefløde
25 g parmesan
250 g feta
3 dl græsk yoghurt 10 %
4 æg
1¼ l hønsebouillon
1½ l oksebouillon
4 spsk. sojasauce
2 spsk. fiskesauce
75 g cashewnødder
140 g koncentreret tomatpuré
1 dåse kokosmælk
1 spsk. kokosolie til stegning
3 dl risottoris
200 g ramennudler
1 dåse hakkede tomater
1 dl æblecidereddike
100 g mandler
290 g kalamataoliven
2 dl ærter fra frost (eller friske ærter)
1 godt brød til servering
8 pitabrød
naanbrød
½ g stødt safran
1 spsk. paprika
1 tsk. røget paprika
2 tsk. stødt gurkemeje
2 spsk. gyroskrydderi
1 spsk. rød karrypasta
1 spsk. garam masala
1 spsk. karry
DU SKAL OGSÅ BRUGE:
salt og peber
olivenolie