Hovedretter

Lynstegt kylling og thaibasilikum

Ugens tirsdagsopskrift er lynstegt kylling og thaibasilikum. Få opskriften her

Lynstegt kylling og thaibasilikum til 2 personer (35 min)
 
Det tager altid lidt længere tid at koge grove ris end hvide. Kog dem uden salt, det forkorter kogetiden. Eller sæt dem i blød dagen i forvejen, så koger de hurtigere.
 
INGREDIENSER
2 kyllingebryster i strimler
lidt olie til stegning
1 tsk. sukker
300 g champignoner i kvarter
2 fed hvidløg, finthakkede
1 spsk. hakket ingefær
½ dl østerssauce
½ dl vand
1 rød chili med eller uden frø 
½ bundt forårsløg
salt
1 håndfuld thaibasilikumblade
 
TILBEHØR
grove ris
 
Opskrift - sådan laver du lynstegt kylling og thaibasilikum
 
1. Steg kyllingen i lidt olie i en varm wok eller stor gryde. Tilsæt lidt sukker og derefter champignon, hvidløg og ingefær. Lad svampene få lidt farve, og tilsæt derefter østerssauce og vand.
 
2. Skær chili og forårsløg i tynde skiver, og kom begge dele i wokken. Lad det hele stege lidt, tag wokken af varmen, og kom basilikum i. Servér straks med grove ris.
 
TIP: Retten kan laves endnu hurtigere, hvis du vælger nudler i stedet for ris.