Lun linsesalat med halloumi
Mad

Lun linsesalat med halloumi

22. marts 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Denne fyldige salat har masser af bid og smag og er dejligt mættende takket være de grønne linser. Her får du opskriften på lun linsesalat med halloumi
30 min4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g cherrytomater
  • olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 squash
  • 3 dl grønne linser
  • 100 g rucola
  • 200 g chorizo
  • 1 pakke halloumi
  • 1 håndfuld frisk oregano

BALSAMICODRESSING

  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. honning
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • godt brød

Opskrift - sådan laver du lun linsesalat med halloumi

  1. Tænd ovnen på 175°. Skyl og halvér cherrytomaterne, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med olie, salt og peber. Bag tomaterne i ovnen i 30 minutter.
  2. Skyl squash, og skær dem i lange bånd på ½ cm’s bredde ved hjælp af en tyndskræller. Fordel squashbåndene på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie, og krydr med salt og peber. Bag squashbåndene i ovnen i 25 minutter sammen med cherrytomaterne.
  3. Kog de grønne linser efter anvisningen på pakken.
  4. BALSAMICODRESSING: Rør ingredienserne til dressingen sammen. Vend balsamicodressingen sammen med de kogte linser.
  5. Skyl og tør rucola. Skær chorizo i skiver, og rist dem sprøde på en tør pande. Afdryp på fedtsugende papir. Skær halloumi i skiver, og steg dem på panden, til osten bliver gylden.
  6. Bland rucola sammen med linser, squashbånd og ovnbagte tomater på et fad. Fordel chorizo og halloumi over linsesalaten, og pynt med oregano. Servér med brød til.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også