Lun linsesalat med bagte rødbeder og karamelliserede rødløg
Hovedretter

Lun linsesalat med bagte rødbeder og karamelliserede rødløg

En mættende måltidssalat, der er god både som aftensmad og som frokost. Her får du opskriften på en lun linsesalat med bagte rødbeder og karamelliserede rødløg

Forberedelsestid: 25 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 55 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 kg rødbeder
1 spsk. olivenolie
salt
1 håndfuld frisk rosmarin
4 dl tørrede belugalinser
150 g feta
125 g rucola
1 dl saltede mandler

KARAMELLISEREDE RØDLØG

1 rødløg
1 spsk. smør til stegning
1 spsk. balsamicoeddike
1 tsk. ahornsirup
salt og peber

Opskrift - sådan laver du lun linsesalat med bagte rødbeder og karamelliserede rødløg 

 
1. Tænd ovnen på 220°. Skræl rødbederne, skær dem i både, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend rødbederne med olivenolie, salt og finthakket rosmarin, og bag dem i 30 minutter, til de er møre og let gyldne. Kog belugalinserne efter anvisningen på posen.
 
2. KARAMELLISEREDE RØDLØG: Pil rødløget, og skær det i skiver. Steg det gyldent i smør på en pande. Tilsæt balsamicoeddike og ahornsirup. Krydr let med salt og peber, og tag panden af varmen, når al væden er fordampet.
 
3. Skyl og tør rucola. Hak mandlerne. Anret en skål med linser, bagte rødbeder, smuldret feta, rucola og karamelliserede rødløg. Pynt med hakkede mandler og evt. mere rosmarin, og servér.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Fiskeboller i karry - Få opskriften her

Onsdag: Gnocchi med svampe og bacon - Få opskriften her

Torsdag: Pestofyldt kylling med asparges og kartoffelbåde - Få opskriften her

Fredag: Marokkansk gryderet med oksekød - Få opskriften her