Hovedretter

Linguini med butternutsquash, broccoli og varmrøget laks

Denne uges hverdagsopskrifter byder på nye og lækre pastaretter. Her får du opskriften på linguini med butternutsquash, broccoli og varmrøget laks

Linguini med butternutsquash, broccoli og varmrøget laks til 4 personer (35 min/ovntid 25 min)

Den gule butternut er en mellemting mellem en squash og et græskar. Den har en mild smag, som passer godt til røget fisk.
 
INGREDIENSER
300 g butterbutsquash
300 g broccoli
400 g linguinipasta
1 lille bundt bredbladet persille
1 tsk. chiliflager (f.eks. fra Urtekram)
4 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
200 g varmrøget laks
1 citron
 
Opskrift - sådan laver du butternutsquash, broccoli og varmrøget laks
 
1. Bring en stor gryde letsaltet vand i kog. Skyl butternutsquashen, halvér den, og fjern kernerne. Skær den i mindre terninger. Skyl og del broccolien i mindre buketter. Kog pastaen i den store gryde sammen med butternutsquash i 10 minutter. Tilsæt broccoli efter 7 minutter, og lad den koge med de sidste 3 minutter af kogetiden. Hæld vandet fra pasta og grøntsager. Skyl og hak persillen.
 
2. Vend pastaen med chiliflager, olivenolie, friskkværnet peber og persille. Del laksen i mindre stykker, og vend den rundt med pastaen. Servér straks med citron skåret i både.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tagliatelle med ærtepesto og sprød parmaskinke - Få opskriften her

Cannelloni med kylling og svampe - Få opskriften her

Penne med gorgonzola og valnødder - Få opskriften her

Lasagne med torsk, appelsin, fennikel og spinat - Få opskriften her