Hovedretter

Lasagne med squash og kødsauce

Fyld godt med grøntsager i lasagnen – så bliver den både saftig og sund. Her får du opskriften på lasagne med squash og kødsauce

Lasagne med squash og kødsauce 

Tid: 40 minutter. Ovntid: 25 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 løg
2 fed hvidløg
½ squash
2 tomater
1 spsk. olivenolie til stegning
2 spsk. tørret oregano
salt og friskkværnet peber
500 g Mornaysauce
1 pakke friske lasagneplader
100 g revet mozzarella
 
KØDSAUCE
1 løg
2 spsk. olivenolie til stegning
500 g hakket oksekød
1 spsk. tørret oregano
salt og friskkværnet peber
1 dåse hakkede tomater
2½ dl grøntsagsbouillon
 
FRISK SALAT
½ squash
1 gul peberfrugt
2 tomater
olivenolie
salt og friskkværnet peber
evt. frisk oregano
 

PRØV OGSÅ: Lasagne med torsk, appelsin, fennikel og spinat

 

Opskrift - sådan laver du lasagne med squash og kødsauce 

 
1. Pil og hak løg og hvidløg groft. Skyl squash og tomater, og skær dem i grove stykker. Steg løg, hvidløg, squash og tomater i olie i en lille gryde. Krydr godt med oregano, salt og peber. Lad grøntsagerne simre i 5 minutter, til de er møre. Tag gryden af varmen, og sæt den til side.
 
2. KØDSAUCE: Pil og hak løget. Steg det i olie i en gryde, og tilsæt kødet, lidt ad gangen. Steg det lysebrunt, og krydr godt med oregano, salt og peber. Tilsæt tomater fra dåse, og bouillon, og lad kødsaucen simre ved svag varme i 20 minutter. Bland kødsaucen med de tilberedte grøntsager.
 
3. Tænd ovnen på 180°. Smør et ovnfast fad på ca. 20 cm x 20 cm med olie. Dæk hele bunden med kødsauce, fordel Mornaysauce over, og læg et lag lasagneplader. Skær dem evt. lidt til. Gentag, og slut af med ost. Bag lasagnen i ovnen i ca. 25 minutter, til den er flot gylden.
 
4. FRISK SALAT: Skyl squashen, og skær den i papirtynde skiver. Rens peberfrugten, og skær den i tynde stave. Skyl tomaterne, skær dem i tynde både, fjern kernerne. Bland grøntsagerne, dryp med olie, og krydr med salt, peber og evt. frisk oregano.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Wraps med andebryst og sesammarineret grønt - Få opskriften her

Tirsdag: Hakkebøffer med bagte rødbeder og marinerede hvide bønner - Få opskriften her

Onsdag: Stegt kylling og spidskålssalat med tranebær og hasselnødder - Få opskriften her

Torsdag: Stegt torsk med fennikel-gulerods-salat og grillet brød - Få opskriften her