Hovedretter

Lammespyd med kålsalat

Et saftigt måltid med lammespyd og mange grøntsager er prikken over i’et på din fredag. Her får du opskriften på lammespyd med kålsalat

Tid i alt: 1 t
Antal personer: 2

DET SKAL DU BRUGE

300 g lammekød, gerne mørbrad
2 spsk. ingefær
2 fed hvidløg
2 dl græsk yoghurt, maks. 3,5 %
2 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
1 tsk. cayennepeber
2 tsk. garam masala

ANDET TIL SPYD

2 små rødløg
1 gul peberfrugt
250 g brune champignoner

KÅLSALAT

80 g rødkål
80 g hvidkål
1 lille rødløg
1 lime

DRESSING

2 spsk. koriander
4 spsk. fraiche, maks 9%
salt og peber

ANDET

80 g fladbrød
1 lime

PYNT

koriander

Opskrift - sådan laver du lammespyd med kålsalat 

 

Bemærk: Kødet skal marinere i fem timer eller natten over.
 
 
1. Skær lam i mindre stykker, så de passer på et spyd. Riv ingefær, og hak hvidløg fint. Bland alle ingredienser til marinaden, vend lammestykkerne heri, og sæt på køl. Marinér i mindst fem timer – gerne natten over.
 
2. Skær rødløg i halve og peberfrugt i tern. Lav fire spyd med marineret lam, rødløg, peberfrugt og champignoner. Gem marinaderesterne fra skålen.
 
3. Forvarm ovnen til 220 grader. Læg spyddene i et ovnfast fad, dæk dem med folie, og steg dem i 10 minutter. Fjern folien, og pensl med resten af marinaden. Sænk varmen til 180 grader, og lad spyddene stege i yderligere 15-20 minutter.
 
4. Lav kålsalat af tynde strimler rødkål, hvidkål og løgringe. Kom salaten i en skål, og hæld saften fra en presset lime henover.
 
5. Hak koriander fint, bland med fraiche, og smag til med salt og peber.
 
6. Servér lammespyd med en god håndfuld kålsalat, dressing og brød.
 
FORDELING I SENSE-SPISEKASSEN
HÅNDFULD 1 (+2): Løg, peberfrugt, champignon, rødkål, hvidkål
HÅNDFULD 3: Lam
HÅNDFULD 4: Brød
FEDT: Olie
MÆLKEPRODUKT: Yoghurt
MÆLKEDRESSING: Fraiche 
SMAGSGIVERE: Ingefær, hvidløg, salt,cayennepeber, garam masala, lime, koriander, peber
 
663 kcal – Fedt 22 g – Protein 53 g – Kulhydrat 58 g – Kostfibre 14,2 g
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Cremet svampesuppe med kylling - Få opskriften her

Tirsdag: One-pot-paprikakylling - Få opskriften her

Onsdag: Pulled pork med coleslaw - Få opskriften her

Torsdag: Risotto med svampe og hvide bønner - Få opskriften her

 

Læs mere om: