lammekoteletter
Hovedretter

Lammekoteletter med asparges og sprøde kartoffelroser

Jeg elsker at finde nye måder at tilberede vores mest kendte råvarer på. Se bare disse smukke kartoffelroser! De vil helt sikkert imponere dine middagsgæster, og de er virkelig lette at lave. Her får du opskriften på lammekoteletter med asparges og sprøde kartoffelroser

Lammekoteletter med asparges og sprøde kartoffelroser 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
4 lammekoteletter
½ dl olivenolie
saft og skal af 1 citron
1 spsk. friske timianblade
salt og friskkværnet peber
 
 
SPRØDE KARTOFFELROSER
1 kg store kartofler
3 spsk. olivenolie
50 g friskrevet parmesan + lidt til toppen
salt og friskkværnet peber
1 fast muffinform med plads til 8 muffins 
 
GRØNNE OG HVIDE ASPARGES
1 bundt hvide asparges
1 bundt grønne asparges
1 spsk. smør
1 citron
salt og friskkværnet peber
 
PRØV OGSÅ: Lammekoteletter med kikærtemos og tomatsalat
 

Opskrift - sådan laver du lammekoteletter med asparges og sprøde kartoffelroser 

 
1. Læg lammekoteletterne i et fad. Hæld olivenolie og citronsaft over koteletterne, og drys med fintrevet citronskal, timian, salt og peber. Lad det marinere, mens du klargør kartoffelroserne.
 
2. SPRØDE KARTOFFELROSER: Tænd ovnen på 175°. Skræl kartoflerne, og skær dem i helt tynde skiver (brug gerne en foodprocessor, det gør arbejdet nemt og hurtigt). Kom kartoffelskiverne i en stor skål sammen med olivenolie, friskrevet parmesan, salt og peber, og vend rundt. Smør muffinformen med olivenolie. Fordel kartoffelskiverne i muffinformene i et cirkelmønster. Start med at sætte skiverne, så de læner sig op ad siderne, og fortsæt ind mod midten. Rul et par skiver sammen, og placér dem i midten, så du får en rose. Drys parmesan over, og bag kartoffelroserne i ovnen i 30 minutter, indtil de er gyldne.
 
3. GRØNNE OG HVIDE ASPARGES: Skræl hvide asparges, og knæk bunden af. Læg dem i en sigte, og hæld 1 l kogende vand over, så de bliver blancherede. Knæk bunden af de grønne asparges, og skyl dem. Rist både hvide og grønne asparges i smør på en (grill)pande, indtil de har flotte grillstriber. Halvér citronen, og steg den sammen med aspargesene i siden af panden. Fordel de grillede asparges på et serveringsfad. Dryp med saft fra den grillede citron, og kværn salt og peber over.
 
4. Steg lammekoteletterne i 4-5 minutter på hver side. Servér dem med asparges og kartoffelroser.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Misosuppe i flotte regnbuefarver – Få opskriften her

Tirsdag: Varmrøget laks og speltkernesalat med saltmandler – Få opskriften her

Onsdag: Kyllingespyd med halloumi og knuste puy-linser – Få opskriften her

Torsdag: Fransk løgsuppe med rugbrødslåg – Få opskriften her