Hovedretter

Lammekølle med ovnstegte rodfrugter og ristet kål

Lammekøllen passer sig selv i ovnen, mens du gør klar til at holde weekend. Her får du opskriften på lammekølle med ovnstegte rodfrugter og ristet kål

Lammekølle med ovnstegte rodfrugter og ristet kål til 4 personer

Tid: 1½ time. Ovntid: 1 time
 
DET SKAL DU BRUGE TIL  LAMMEKØLLE
1 lammekølle, 2.200 g (få slagteren til at fjerne benet)
lidt olie til stegning
4½ dl rødvin
3½ dl brun fond
salt og friskkværnet peber
4 stilke timian
5 fed hvidløg
 
DET SKAL DU BRUGE TIL OVNSTEGTE RODFRUGTER
600 g små kartofler
600 g jordskokker
3 gulerødder
salt og friskkværnet peber
 
DET SKAL DU BRUGE TIL RISTET KÅL
1 palmekål eller savojkål
1 skive rugbrød
2 spsk. olivenolie til stegning
evt. skovsyre
 
PRØV OGSÅ: Lammekølle i fad med kartofler og appelsiner
 

Opskrift - sådan laver du lammekølle med ovnstegte rodfrugter og ristet kål 

 
1. Lammekølle: Brun lammekøllen på alle sider i lidt olie på en stor pande. Læg den i en ovnfast fad, og hæld rødvin og fond ved. Krydr med salt, peber, timian og halverede hvidløgsfed. Læg alufolie over, så det slutter helt tæt om fadet, og steg lammekøllen i en 200° varm ovn i 30 minutter.
 
2. Ovnstegte rodfrugter: Skræl eller skrub kartofler, jordskokker og gulerødder, og fordel dem i fadet med lammekøllen, når den har stået i ovnen i 30 minutter. Krydr med salt og peber. Sæt fadet tilbage i ovnen, og lad retten stege i yderligere 30 minutter, så lammekøllen får i alt 1 time i ovnen.
 
3. Ristet kål: Skyl og snit palmekål. Skær rugbrødet i tern, og rist det i 1 spsk. olie på en pande, til det er sprødt. Tag rugbrødet væk fra panden, og rist palmekålen på panden i 1 spsk. olie. Pynt evt. med skovsyre, og servér som tilbehør til lammekøllen og de ovnstegte rodfrugter.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sandwich med oksekød, syltede tomater og marineret spidskål - Få opskriften her

Tirsdag: Mandelpanerede kyllingelår med fennikel-selleri-kompot - Få opskriften her

Onsdag: Syltet torsk med grov mos og bønnesalat - Få opskriften her

Torsdag: Kåldolmere og hvedekerner med forårsløg - Få opskriften her

 

Læs mere om: