lammekølle
Mad

Lammekølle med ovnstegte rodfrugter og ristet kål

21. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Lammekøllen passer sig selv i ovnen, mens du gør klar til at holde weekend. Her får du opskriften på lammekølle med ovnstegte rodfrugter og ristet kål
4 personer
Tid i alt 2 t og 30 min

LAMMEKØLLE

  • 1 lammekølle, 2.200 g (få slagteren til at fjerne benet)
  • lidt olie til stegning
  • 4½ dl rødvin
  • 3½ dl brun fond
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 stilke timian
  • 5 fed hvidløg

OVNSTEGTE RODFRUGTER

  • 600 g små kartofler
  • 600 g jordskokker
  • 3 gulerødder
  • salt og friskkværnet peber

RISTET KÅL

  • 1 palmekål eller savojkål
  • 1 skive rugbrød
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • evt. skovsyre

1. Lammekølle: Brun lammekøllen på alle sider i lidt olie på en stor pande. Læg den i en ovnfast fad, og hæld rødvin og fond ved. Krydr med salt, peber, timian og halverede hvidløgsfed. Læg alufolie over, så det slutter helt tæt om fadet, og steg lammekøllen i en 200° varm ovn i 30 minutter.

2. Ovnstegte rodfrugter: Skræl eller skrub kartofler, jordskokker og gulerødder, og fordel dem i fadet med lammekøllen, når den har stået i ovnen i 30 minutter. Krydr med salt og peber. Sæt fadet tilbage i ovnen, og lad retten stege i yderligere 30 minutter, så lammekøllen får i alt 1 time i ovnen.

3. Ristet kål: Skyl og snit palmekål. Skær rugbrødet i tern, og rist det i 1 spsk. olie på en pande, til det er sprødt. Tag rugbrødet væk fra panden, og rist palmekålen på panden i 1 spsk. olie. Pynt evt. med skovsyre, og servér som tilbehør til lammekøllen og de ovnstegte rodfrugter.

Læs også