Hovedretter

Lammekødboller i spicy sauce

I denne uge står den på lækre simreretter. Her får du opskriften på lammekødboller i spicy sauce

Lammekødboller i spicy sauce til 4 personer (40 minutter)

INGREDIENSER

500 g hakket lammekød
1 løg
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. mild paprika
1 æg
salt og friskkværnet peber
 
SPICY SAUCE
1 cm frisk ingefær
2 fed hvidløg
1 tsk. chiliflager (urtekram)
1 spsk. hele korianderfrø
1 spsk. spidskommen
saft af 1 citron
1 løg
1 spsk. olivenolie til stegning
1 dåse hakkede tomater
2½ dl vand
salt og friskkværnet peber
1 tsk. sukker
 
TILBEHØR
250 g grov bulgur
1 spsk. olivenolie
1 lille bundt mynte
 

Opskrift - sådan laver du lammekødboller i spicy sauce

 
1. Læg det hakkede kød i en skål, og rør det sammen med revet løg, krydderier og æg. Krydr farsen med salt og peber. Form farsen til kødboller på størrelse med valnødder.
 
2. Spicy sauce: Skræl ingefæren, og hak den groft. Knus den grundigt i en morter sammen med pillede hvidløgsfed, chiliflager, korianderfrø, spidskommen og citronsaft. Pil løget, og skær det i fine terninger. Opvarm olien i en gryde.
 
3. Svits krydderiblandingen i nogle minutter. Tilsæt løg, og svits, til de bliver klare. Tilsæt hakkede tomater og vand. Krydr med salt, peber og sukker.
 
4. Læg lammekødbollerne i saucen, og lad dem koge ved svag varme i 20 minutter.
 
5. Tilbehør: Kog bulguren i 10-12 minutter. Hæld vandet fra. Rør olivenolie i bulguren med en gaffel. Servér bulguren med lammekødboller i spicy sauce og et drys friskhakket mynte.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Braiseret oksekød med kokos - Få opskriften her

Butternutsquash med bønner - Få opskriften her

Tartiflette med pastinak og bacon- Få opskriften her

Misokylling med nudler - Få opskriften her