lammeculotte
Mad

Lammeculotte og grillet grøntsagssalat

14. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Lammeculotte er et godt alternativ til lammekølle og skal kun have kort tid i ovnen. Her får du ospkriften på lammeculotte og grillet grøntsagssalat
4 personer

LAMMECULOTTE

  • 600 g lammeculotte

GRILLET GRØNTSAGSSALAT

  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • salt
  • 1 hjertesalat
  • 16 små tomater
  • 150 g feta

MARINADE

  • 2 spsk. solsikkeolie
  • 2 spsk. rødvinseddike
  • salt og friskkværnet peber

MYNTEDRESSING

  • ½ bundt mynte
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. honning

TILBEHØR

  • groft brød

1. Marinade: Rør ingredienserne til marinaden sammen. Pensl lammeculotterne med lidt af marinaden.

2. Grillet grøntsagssalat: Skær squash og aubergine i skiver på 3 mm, og pensl dem med ca. ¹⁄₃ af marinaden. Opvarm en (grill)pande, og steg squash og aubergine godt på begge sider, til de får et flot grillmønster. Læg grøntsagerne over på en tallerken, og krydr med salt. Skyl hjertesalaten, og skær den i tynde både. Skyl og halvér tomaterne. Vend hjertesalat og tomater sammen med de grillede grøntsager, dryp med resten af marinaden, og smuldr fetaen over.

3. Lammeculotte: Opvarm grillpanden igen, og steg lammekødet med fedtkanten nedad, til den er brun. Vend den, og steg i 2 minutter. Steg lammekødet færdigt i en 175° varm ovn i ca. 15 minutter. Lad kødet hvile i 5 minutter, og skær det i skiver.

4. Myntedressing: Hak myntebladene, og rør dem sammen med citronsaft, olie og honning. Fordel myntedressingen på kødet, og anret det på et bræt sammen med den grillede grøntsagssalat og groft brød.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Muslingesuppe med torsk, grøntsager og frisk pasta - Få opskriften her

Læs også