lammeculotte
Mad

Lammeculotte med pistacienødder og kartoffel-selleri-gratin

21. december 2016
af Marie Melchior
Foto: Betina Hastoft
En god marinade til kødet gør en kæmpe forskel. Her er smagsingredienserne inspireret af det nordafrikanske køkken. Her får du opskriften på lammeculotte med pistacienødder og kartoffel-selleri-gratin

Lammeculotte med pistacienødder og kartoffel-selleri-gratin

Tid: 30 minutter. Ovntid: 35 minutter Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE 800 g lammeculotter PISTACIE-MYNTE-MARINADE 2 fed hvidløg 100 g usaltede pistacienødder 1 bundt bredbladet persille 1 lille bundt mynte 1 usprøjtet citron salt og friskkværnet peber 1 dl olivenolie KARTOFFEL-SELLERI-GRATIN 400 g kartofler 400 g knoldselleri 2 spsk. smør 1 dl piskefløde 1 nip revet muskatnød 1 fed hvidløg salt og friskkværnet peber 100 g revet cheddar PRØV OGSÅ: Lammeculotte med spidskål og glacerede citrongulerødder

Opskrift - sådan laver du lammeculotte med pistacienødder og kartoffel-selleri-gratin

1. KARTOFFEL-SELLERI-GRATIN: Tænd ovnen på 200°. Skræl kartofler og knoldselleri, og skær begge dele i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Læg skiverne skiftevis i et ovnfast fad. Fordel smør i tern udover. Pil og hak hvidløg fint. Rør fløde sammen med muskatnød og hvidløg. Krydr blandingen med salt og peber, og hæld den over kartofler og selleri. Drys med cheddar, og sæt fadet i ovnen i ca. 35 minutter, til kartofler og knoldselleri er møre. 2. PISTACIE-MYNTE-MARINADE: Pil og hak hvidløg fint. Hak pistacienødderne. Skyl og hak bladene fra persille og mynte. Skyl og riv citronskal. Bland citronskal, mynte, persille, pistacienødder, hvidløg, olie, salt og peber sammen til en grov marinade. 3. Skær fedt og sener fra lammeculotterne. Gnid kødet ind i halvdelen af pistacie-mynte-marinaden, og gem resten af marinaden til at servere til kødet. Steg culotterne på en pande i 15-20 minutter. Skær kødet i skiver, og servér med kartoffel-selleri-gratin og mynte-pistacie-marinade.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Ingefær-kylling med cashewnødder og røde ris – Få opskriften her

Tirsdag: Grov rødbedetærte med gedeost og rødløg – Få opskriften her

Onsdag: Bagt risotto med svampe og bacon – Få opskriften her

Torsdag: Bagt torsk og butternutsquash med hummus og grønkål – Få opskriften her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også