Hovedretter

Lam med polenta og græsk salat

Madplan for uge 30: Ugens torsdagsopskrift er lam med polenta og græsk salat. Få opskriften her

Lam med polenta og græsk salat til 4 personer

Kog gerne polentaen aftenen før, så den rigtig når at sætte sig, før den skal steges på panden. 
 
Tid: 35 minutter + afkøling. Ovntid: 12 minutter.
 
DET SKAL DU BRUGE
2 lammeculotter
olivenolie til stegning
2 kviste frisk rosmarin
salt og friskkværnet peber
 
POLENTA
4½ dl vand
salt
1 spsk. olivenolie
125 g majsmel (fra Urtekram)
 
HVIDLØGSCREME
¼ agurk
200 ml græsk yoghurt
2 fed hvidløg
salt og friskkværnet peber
 
TOMATSALAT
500 g små tomater
2 nye løg
1 grøn peberfrugt
2 spsk. olivenolie
200 g feta
50 g rødbedespirer
salt og friskkværnet peber
 

Opskrift - sådan laver du lam med polenta og græsk salat

 
1. Polenta: Bring vand i kog med salt og 1 spsk. olie. Hæld majsmel i, og kog under omrøring, til du får en cremet grød. Bred blandingen ud i et 2 cm tykt lag i et smurt fad, og afkøl helt i køleskabet.
 
2. Brun culotterne i olie på en pande. Læg kødet i et ovnfad, og krydr med rosmarin, salt og peber. Steg kødet i en 200° varm ovn i 10-12 minutter.
 
3. Polenta, fortsat: Skær den kolde polenta i firkanter. Steg dem i lidt olie på en pande.
 
4. Hvidløgscreme: Riv agurken. Pres væden fra. Rør agurk og yoghurt sammen med knust hvidløg, salt og peber.
 
5. Tomatsalat: Bland halverede tomater med løg skåret i tynde både og peberfrugt skåret i tern. Dryp med olie, og top med smuldret feta og spirer. Krydr med salt og peber.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Oksespyd med spinatpasta og peberfrugtsalat - Få opskriften her

Tirsdag: Grillet tun og salade niçoise - Få opskriften her

Onsdag: Bøffer med squashsalat og kartoffelbåde - Få opskriften her

Fredag: Steaksandwich med oliventapenade - Få opskriften her