Hovedretter
Lakseside med lun rodfrugtsalat
Vinterens råvarer behøver ikke være kedelige, men kan sagtens udgøre et sundt og lækkert måltid. Her får du opskriften på lakseside med lun rodfrugtsalat.
Torsdag, 31. oktober 2019 - 7:33 - af Emma Martiny Foto: Winnie Methmann
Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 30 min
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
800 g fersk lakseside
2 spsk. olivenolie
1 spsk. honning
1 spsk. dijonsennep
½ usprøjtet citron
Salt og peber
Lun rodfrugtsalat
500 g rødbeder
500 g pastinakker
1 usprøjtet citron
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
50 g mandler
100 g feta
1 håndfuld frisk rosmarin
Opskrift - sådan laver du lakseside med rodfrugtsalat
Læg laksesiden med skindsiden nedad i et smurt ovnfast fad. Bland olie, honning, dijonsennep, fintrevet citronskal, friskpresset citronsaft, salt og peber i en skål. Smør laksen ind i marinaden. Sæt den på køl i 30 minutter (og gerne op til 24 timer).
Lun rodfrugtsalat:
Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl rodfrugterne, og skær dem i både. Skær citronen i både, og læg rodfrugter og citroner i et ovnfast fad. Vend det hele med olie, og krydr med salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til bederne er møre. Hak mandlerne groft, og fordel dem over fadet. Smuldr også feta over fadet. Sæt fadet tilbage i ovnen i yderligere 10 minutter, til fetaosten er gylden. Anret salaten på et fad, og pynt med rosmarin.
Bag laksesiden i ovnen ved 200° i 20 minutter. Servér med den lune rodfrugtsalat.