Hovedretter

Lakseside med lun rodfrugtsalat

Vinterens råvarer behøver ikke være kedelige, men kan sagtens udgøre et sundt og lækkert måltid. Her får du opskriften på lakseside med lun rodfrugtsalat.

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

800 g fersk lakseside
2 spsk. olivenolie
1 spsk. honning
1 spsk. dijonsennep
½ usprøjtet citron
Salt og peber

Lun rodfrugtsalat

500 g rødbeder
500 g pastinakker
1 usprøjtet citron
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
50 g mandler
100 g feta
1 håndfuld frisk rosmarin
 
 

Opskrift - sådan laver du lakseside med rodfrugtsalat

Læg laksesiden med skindsiden nedad i et smurt ovnfast fad. Bland olie, honning, dijonsennep, fintrevet citronskal, friskpresset citronsaft, salt og peber i en skål. Smør laksen ind i marinaden. Sæt den på køl i 30 minutter (og gerne op til 24 timer).
 
Lun rodfrugtsalat:
Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl rodfrugterne, og skær dem i både. Skær citronen i både, og læg rodfrugter og citroner i et ovnfast fad. Vend det hele med olie, og krydr med salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til bederne er møre. Hak mandlerne groft, og fordel dem over fadet. Smuldr også feta over fadet. Sæt fadet tilbage i ovnen i yderligere 10 minutter, til fetaosten er gylden. Anret salaten på et fad, og pynt med rosmarin.
 
Bag laksesiden i ovnen ved 200° i 20 minutter. Servér med den lune rodfrugtsalat.
 
 
 
Læs mere om: