Hovedretter

Kyllingepie med porrer, gulerødder og ærter

Kyllingepie er ægte ”comfort food”, som varmer og skaber hygge på en grå og kold vinterdag. Her får du opskriften på kyllingepie med porrer, gulerødder og ærter.

Tilberedelsestid: 1 t og 15 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

½ rulle fersk butterdej (ca. 150 g)
1 æg til pensling
1 ovnfad, ca. 23 x 23 cm

Kyllingesauce:

600 g kyllingebrystfileter
1 l god hønsebouillon
1 løg
2 porrer
175 g gulerødder
50 g smør til stegning
150 g bacontern
2½ spsk. Hvedemel
2 dl sødmælk
2 dl piskefløde
100 g ærter fra frost
2 spsk. friskhakket timian
½ citron
Salt og peber

Til servering:

Evt. godt brød

Opskrift – sådan laver du kyllingepie med porrer, gulerødder og ærter

Kyllingesauce:
Læg kyllingefileter i en gryde med hønsebouillon. Bring det i kog, skru ned til middel varme, og lad det småkoge i 10 minutter, til kyllingefileterne er gennemkogte. Lad dem køle lidt af, før du plukker dem i strimler med 2 gafler. Si bouillonen, og tag 4 dl fra til saucen. Kassér resten af bouillonen.

Pil løget, rens porrerne, og skræl gulerødderne. Hak løget fint, og skær porrerne i tynde skiver. Skær gulerødderne i små tern. Steg bacontern i smør på en pande i et par minutter, til de begynder at blive let sprøde. Tilsæt løg, porrer og gulerødder, og steg i 2-3 minutter. Drys mel over, og steg videre i 1 minut. Tilsæt de 4 dl hønsebouillon, og rør mælk og fløde i retten lidt ad gangen. Bring saucen i kog, og lad den småkoge ved middel varme i ca. 5 minutter, til den begynder at tykne. Skru ned for varmen, og vend det plukkede kyllingekød i saucen sammen med ærter og hakket timian. Lad blandingen varme igennem i 5 minutter. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Tænd ovnen på 200°. Fordel kyllingesaucen i et smurt ovnfad. Skær butterdejen i 12 strimler med samme længde som ovnfadet, og læg strimlerne oven på kyllingesaucen i et flettet mønster. Pensl dejen med sammenpisket æg. Bag tærten i ovnen i 30 minutter, til butterdejen er gylden. Afkøl tærten i 5 minutter. Servér retten direkte fra fadet, evt. med lidt godt brød som tilbehør.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Koteletter med spinatsalat og grov kartoffelmos med ricotta – få opskriften her

Onsdag: Hakkebøffer med linsesalat og rødbedetzatziki – få opskriften her

Torsdag: Teriyakilaks og sort rissalat med rødkål og avocado – få opskriften her

Fredag: Bagte søde kartofler med spinat, kikærter og tahindressing – få opskriften her