Kyllingelår med ristet italiensk kartoffelsalat
Hovedretter

Kyllingelår med ristet italiensk kartoffelsalat

Lav en smagfuld og mættende salat med ristede kartofler, bønner, tomater og cremet mozzarella. Det er herligt tilbehør til det meste – og ekstra godt til kylling. Her får du opskriften på kyllingelår med ristet italiensk kartoffelsalat

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 40 min
Tid i alt: 1 t og 10 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 kyllingelår
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber

ITALIENSK KARTOFFELSALAT

½ kg små kartofler
500 g cherrytomater
2 spsk. olivenolie
1 spsk. tørret basilikum
salt og friskkværnet peber
1 dåse cannelloni-bønner
2 spsk. balsamicoeddike
125 g frisk mozzarella
1 håndfuld frisk basilikum

Opskrift - sådan laver du kyllingelår med ristet italiensk kartoffelsalat 

1. ITALIENSK KARTOFFELSALAT: Tænd ovnen på 175° varmluft. Skrub kartofler, og skyl cherrytomater. Halvér kartoflerne, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir sammen med cherrytomaterne. Vend det hele med olie, tørret basilikum, salt og peber, og bag det i ca. 40 minutter.

2. Fordel kyllingelårene på en bageplade beklædt med bagepapir. Dup dem tørre, og dryp olie over. Krydr godt med salt og peber, og bag lårene i ovnen i 35 minutter, eller indtil de er gennemstegte og skindet sprødt.
 
3. ITALIENSK KARTOFFELSALAT, FORTSAT: Læg ristede kartofler og tomater på et fad. Afdryp bønnerne, skyl dem i en sigte, og vend dem med kartofler og tomater. Dryp balsamico over, og vend rundt. Top med mozzarella skåret i mindre stykker og frisk basilikum. Servér med kyllingelår.