Hovedretter

Kyllingebryst med serrano og waldorfsalat

En klassisk waldorfsalat er herligt tilbehør til alle typer stegt kød. Her får du opskriften på kyllingebryst med serrano og waldorfsalat

Forberedelsestid: 35 min
Tilberedelsestid: 20 min
Tid i alt: 55 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 kyllingebrystfileter
8 skiver serranoskinke
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber

WALDORFSALAT

4 stilke bladselleri
2 æbler
300 g stenfri vindruer
75 g valnøddekerner

YOGHURTDRESSING

skal og saft af ½ usprøjtet citron
1 dl græsk yoghurt
1 dl piskefløde
1 tsk. honning
salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

groft brød

Opskrift - sådan laver du kyllingebryst med serrano og waldorfsalat 

 
1. Tænd ovnen på 175°. Dryp olie over kyllingefileterne, krydr med salt og peber, og vikl 2 skiver serranoskinke omkring hver af dem. Læg kyllingefileterne i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, indtil de er gennemstegte, og skinken er sprød.
 
2. WALDORFSALAT: Rens og skær bladselleri i tynde skriver. Skyl og skær æbler uden kernehus i tern. Skyl og halvér vindruerne, og bland dem sammen med bladselleri og æbler i en skål. Rist valnøddekernerne let på en tør pande, og stil dem til side.
 
3. YOGHURTDRESSING: Riv citronskallen fint, og pres citronsaften. Rør skal og saft sammen med de øvrige ingredienser, og vend dressingen i waldorfsalaten.
 
4. SERVERING: Top waldorfsalaten med de ristede valnøddekerner, og servér med kylling og groft brød.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Shakshuka-pizza – Få opskriften her

Onsdag: Aubergineruller med bolognese og ricotta – Få opskriften her

Torsdag: Nudelwok med krebsehaler og appelsin-sesam-dressing – Få opskriften her

Fredag: Forloren hare med lagbagt vinter-ratatouille – Få opskriften her