DET SKAL DU BRUGE
4 kyllingebrystfileter
8 skiver serranoskinke
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
WALDORFSALAT
4 stilke bladselleri
2 æbler
300 g stenfri vindruer
75 g valnøddekerner
YOGHURTDRESSING
skal og saft af ½ usprøjtet citron
1 dl græsk yoghurt
1 dl piskefløde
1 tsk. honning
salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
groft brød
Opskrift - sådan laver du kyllingebryst med serrano og waldorfsalat
1. Tænd ovnen på 175°. Dryp olie over kyllingefileterne, krydr med salt og peber, og vikl 2 skiver serranoskinke omkring hver af dem. Læg kyllingefileterne i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, indtil de er gennemstegte, og skinken er sprød.
2. WALDORFSALAT: Rens og skær bladselleri i tynde skriver. Skyl og skær æbler uden kernehus i tern. Skyl og halvér vindruerne, og bland dem sammen med bladselleri og æbler i en skål. Rist valnøddekernerne let på en tør pande, og stil dem til side.
3. YOGHURTDRESSING: Riv citronskallen fint, og pres citronsaften. Rør skal og saft sammen med de øvrige ingredienser, og vend dressingen i waldorfsalaten.
4. SERVERING: Top waldorfsalaten med de ristede valnøddekerner, og servér med kylling og groft brød.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Shakshuka-pizza – Få opskriften her
Onsdag: Aubergineruller med bolognese og ricotta – Få opskriften her
Torsdag: Nudelwok med krebsehaler og appelsin-sesam-dressing – Få opskriften her
Fredag: Forloren hare med lagbagt vinter-ratatouille – Få opskriften her