Kyllingebryst med serrano og waldorfsalat
Hovedretter

Kyllingebryst med serrano og waldorfsalat

En klassisk waldorfsalat er herligt tilbehør til alle typer stegt kød. Her får du opskriften på kyllingebryst med serrano og waldorfsalat

Forberedelsestid: 35 min
Tilberedelsestid: 20 min
Tid i alt: 55 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 kyllingebrystfileter
8 skiver serranoskinke
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber

WALDORFSALAT

4 stilke bladselleri
2 æbler
300 g stenfri vindruer
75 g valnøddekerner

YOGHURTDRESSING

skal og saft af ½ usprøjtet citron
1 dl græsk yoghurt
1 dl piskefløde
1 tsk. honning
salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

groft brød

Opskrift - sådan laver du kyllingebryst med serrano og waldorfsalat 

 
1. Tænd ovnen på 175°. Dryp olie over kyllingefileterne, krydr med salt og peber, og vikl 2 skiver serranoskinke omkring hver af dem. Læg kyllingefileterne i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, indtil de er gennemstegte, og skinken er sprød.
 
2. WALDORFSALAT: Rens og skær bladselleri i tynde skriver. Skyl og skær æbler uden kernehus i tern. Skyl og halvér vindruerne, og bland dem sammen med bladselleri og æbler i en skål. Rist valnøddekernerne let på en tør pande, og stil dem til side.
 
3. YOGHURTDRESSING: Riv citronskallen fint, og pres citronsaften. Rør skal og saft sammen med de øvrige ingredienser, og vend dressingen i waldorfsalaten.
 
4. SERVERING: Top waldorfsalaten med de ristede valnøddekerner, og servér med kylling og groft brød.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Shakshuka-pizza – Få opskriften her

Onsdag: Aubergineruller med bolognese og ricotta – Få opskriften her

Torsdag: Nudelwok med krebsehaler og appelsin-sesam-dressing – Få opskriften her

Fredag: Forloren hare med lagbagt vinter-ratatouille – Få opskriften her