kylling
Hovedretter

Kylling med rosmarin og ovnbagte rodfrugter

Du kan bruge alle dele af en parteret kylling eller vælge netop de udskæringer, du foretrækker, f.eks. kyllingeoverlår. Her får du opskriften på kylling med rosmarin og ovnbagte rodfrugter

Kylling med rosmarin og ovnbagte rodfrugter til 4 personer

Tid: 30 minutter. Ovntid: 45 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL KYLLING MED ROSMARIN
400 g kyllingeoverlår
400 g kyllingeunderlår
2 spsk. olivenolie
skal af 1 usprøjtet citron
3 kviste rosmarin
flagesalt og friskkværnet peber
3 fed hvidløg
 
OVNBAGTE RODFRUGTER
500 g rødbeder
500 g jordskokker
2 spsk. olivenolie
1 bundt estragon
salt og friskkværnet peber
 
TIL SERVERING
1 usprøjtet citron
evt. frisk rosmarin
 
PRØV OGSÅ: Kylling i grøn karrrysauce med blomkålsris
 

Opskrift - sådan laver du kylling med rosmarin og ovnbagte rodfrugter

 
1. Ovnbagte rodfrugter: Tænd ovnen på 200°. Skræl rødbeder og jordskokker. Skær rødbederne i grove stave, og halvér jordskokkerne. Fordel rodfrugterne i en bradepande, og dryp med olie. Skyl og hak estragon. Krydr rodfrugterne med estragon, salt og peber, og bag dem i ovnen i 40-45 minutter.
 
2. Kylling: Fordel kyllingestykkerne i en bradepande, og dryp med olie. Riv citronskallen fint. Nip rosmarinen, og hak den groft. Krydr kyllingestykkerne med salt, peber, citronskal og rosmarin. Pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver. Fordel hvidløgsskiverne over kyllingestykkerne, og steg kødet i ovnen sammen med rodfrugterne i 30 minutter, til skindet er sprødt og gyldent.
 
3. Servering: Skyl citronen, og skær den i både. Pres citronsaft over kyllingestykkerne, og servér med de bagte rodfrugter og evt. frisk rosmarin.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Bagt torsk med grøn linsesalat - Få opskriften her

Tirsdag: Nasi goreng med æg - Få opskriften her

Onsdag: Lammefilet og perleotto med rodfrugter - Få opskriften her

Torsdag: Kødboller med sojabønnespaghetti, pærer og valnød - Få opskriften her