Hovedretter

Krydret gulerodssuppe med æbler og kørvel

Suppen er lavet med sæsonens råvarer og har en dejlig rund, fyldig og krydret smag. Her får du opskriften på krydret gulerodssuppe med æbler og kørvel

Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 kg gulerødder
1 løg
20 g smør til stegning
1 tsk. karry
1 tsk. stødt spidskommen
½ tsk. chilipulver
1 l grøntsagsbouillon
1 dl piskefløde
2 spsk. citronsaft
Salt og peber

TIL SERVERING

2 røde æbler
50 g valnøddekerner
1 potte kørvel
1 godt brød

Opskrift - sådan laver du krydret gulerodssuppe med æbler og kørvel 

 
1. Skræl gulerødderne, og skær dem i grove stykker. Pil løget, og hak det groft. Steg løg og gulerødder i smør i en gryde i 2-3 minutter. Tilsæt karry, spidskommen og chili, og steg videre i 1 minut. Hæld bouillon over grøntsagerne, og bring det i kog. Skru ned til lav varme, og lad suppen småkoge i 20 minutter, til gulerødderne er helt møre. Blend suppen jævn og glat direkte i gryden med en stavblender. Tilsæt fløde, og varm suppen igennem. Smag til med citronsaft, salt og peber.
 
2. Servering: Skyl æblerne, og skær dem i små tern. Hak valnødderne groft. Anret suppen i dybe tallerkener, og top med æbletern, valnødder og frisk kørvel. Servér med brød til.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Citronpasta med ærter og bacon - Få opskriften her

Onsdag: Koteletter og smørstegt selleri med belugalinser - Få opskriften her

Torsdag: Ovnbagt æggekage med spinat og brune champignoner - Få opskriften her

Fredag: Kyllingekrebinetter med bagte rodfrugter og ærtemos - Få opskriften her