Hovedretter

Koteletter med pasta-broccoli-salat i ostesauce

Pasta er altid en vinder på middagsbordet – her i en luksuriøs version med cremet ostesauce. Her får du opskriften på koteletter med pasta-broccoli-salat i ostesauce

Koteletter med pasta-broccoli-salat i ostesauce 

Tid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
4 svinekoteletter med skaft
salt og friskkværnet peber
2 spsk. olivenolie til stegning
 
 
OSTESAUCE
1 løg
1 spsk. smør til stegning
½ dl hvidvinseddike
3 dl piskefløde
100 g blå ost
salt og friskkværnet peber
 
PASTA-BROCCOLI-SALAT
250 g pastapenne
500 g broccoli
 
TIL SERVERING
1 bundt purløg
 
PRØV OGSÅ: Koteletter i fad med æbler og rødbeder
 

Opskrift - sådan laver du koteletter med pasta-broccoli-salat i ostesauce

 
1. OSTESAUCE: Pil og hak løget, og steg det i smør i en gryde, til det er klart. Tilsæt eddike, og lad det koge næsten helt ind. Hæld fløde ved, skru lidt ned for blusset, og lad saucen simre, til den tykner en smule. Skær osten i mindre stykker; vend den i saucen, og rør, indtil osten er smeltet. Smag saucen til med salt og peber.
 
2. PASTA-BROCCOLI-SALAT: Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Skyl broccolien, og del den i små buketter. Lad dem koge med i gryden med pasta i de sidste 4-5 minutter.
 
3. Krydr koteletterne med salt og peber, og steg dem i olie på en pande ved moderat varme i 5-6 minutter.
 
4. SERVERING: Vend den friskkogte, afdryppede pasta og broccoli sammen med ostesaucen. Anret det på tallerkener sammen med koteletterne, og drys med hakket purløg.
 
TIP: Ikke så vild med blå ost? Så brug en mildere ost i saucen, f.eks. cheddar.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

 

Mandag: Nudelsuppe med kylling, selleri og ingefær – Få opskriften her

Tirsdag: Sprødstegt fisk med rodfrugtfritter og sauce tatare – Få opskriften her

Onsdag: Quinoa-risotto med butternutsquash, svampe og parmesan – Få opskriften her

Fredag: Côte de boeuf med hvidløgskartofler og grillet julesalat – Få opskriften her