Mad
26. januar 2017Nudelsuppe med kylling, selleri og ingefær
Kylling kogt med grøntsager og krydderier giver en suppe, der er fuld af duft og smag. Her får du opskriften på nudelsuppe med kylling, selleri og ingefær
Af: Marie Melchior
Foto: Betina Hastoft
Nudelsuppe med kylling, selleri og ingefær
Tid: 25 minutter. Kogetid: 1 time og 25 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 1 hel kylling (ca. 1½ kg) 1 spsk. korianderfrø 4 cm frisk ingefær 1 løg 2 gulerødder 1 l misobouillon (f.eks. af mærket Clearspring) 500 g knoldselleri 300 g nudler TIL SERVERING 1 bundt forårsløg 50 g cashewnødder 2 limefrugter 1 bundt koriander PRØV OGSÅ: Spicy nudelsuppe med kæmperejer
Opskrift - sådan laver du nudelsuppe med kylling, selleri og ingefær
1. Læg kyllingen i en stor gryde sammen med korianderfrø. Skræl ingefæren, og skær den i mindre stykker. Pil løget, og skær det i både. Skræl og halvér gulerødderne. Læg det hele i gryden til kyllingen, tilsæt bouillon, og lad det simre under låg i 1 time. 2. Tag kyllingen op af suppen, og læg den til side. Si suppen gennem en sigte, og hæld den klare suppe tilbage i gryden. Kassér løg, gulerødder, ingefær og korianderfrø. 3. Skræl knoldsellerien, og skær den i tern. Kom selleriternene i suppen, og lad dem koge i 15 minutter under låg. Partér den varme kylling, del kødet i mindre stykker, og kassér skindet. Læg kødet tilbage i suppen, og tilsæt nudler. Lad nudlerne koge med i 6-8 minutter, eller til de er møre. Tjek kogetiden på pakken. 4. SERVERING: Rens forårsløg, og skær dem i skrå skiver. Hak cashewnødder groft, og skær limefrugter i både. Servér suppen rygende varm toppet med forårsløg, plukket koriander og nødder, og læg limebåde ved. TIP: Misobouillon er lavet på sojabønner og fås i supermarkeder og helsekostforretninger. Kan evt. erstattes med hønsebouillon.Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Sprødstegt fisk med rodfrugtfritter og sauce tatare – Få opskriften her
Onsdag: Quinoa-risotto med butternutsquash, svampe og parmesan – Få opskriften her
Torsdag: Koteletter med pasta-broccoli-salat i ostesauce – Få opskriften her
Fredag: Côte de boeuf med hvidløgskartofler og grillet julesalat – Få opskriften her