Kødboller i tomatsauce med mascarpone
Hovedretter

Kødboller i tomatsauce med mascarpone

Lav en ekstra cremet og fyldig tomatsauce ved at tilsætte mascarpone. Du kan servere retten med pasta eller som her, med brød til. Her får du opskriften på kødboller i tomatsauce med mascarpone

Tid i alt: 40 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g hakket oksekød
1 tsk. salt
friskkværnet peber
1 spsk. tørret oregano
2 fed hvidløg
20 g parmesan
1 æg
olivenolie til stegning

TOMATSAUCE

1 løg
3 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie til stegning
½ spsk. tørret oregano
½ spsk. tørret basilikum
salt og friskkværnet peber
2 dåser hakkede tomater
1 spsk. rødvinseddike
100 g mascarpone
1 håndfuld frisk basilikum

TIL SERVERING

parmesan
groft brød
frisk basilikum

Opskrift - sådan laver du kødboller i tomatsauce med mascarpone 

 
1. Rør kødet med salt, peber og oregano. Pil og pres hvidløg, og riv parmesan fint. Rør hvidløg, parmesan og æg i farsen. Stil på køl i 30 minutter.
 
2. TOMATSAUCE: Pil og hak løg og hvidløg, og svits det i olie i en gryde. Tilsæt krydderier, hakkede tomater og rødvinseddike, og lad det simre i 10 minutter. Tilsæt mascarpone og basilikum, og blend tomatsaucen med en stavblender. Smag til, og hold saucen lun.
 
3. Form små kødboller af farsen, og brun dem i olie på en pande ved høj varme. Læg kødbollerne i tomat-
saucen, og lad dem simre med i 10 minutter.
 
4. SERVERING: Riv parmesan fint, og servér kødboller i tomatsauce med groft brød, friskrevet parmesan og plukket basilikum.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laks med pinjekernecrust og græskarpuré – Få opskriften her

Tirsdag: Mini-pizzaer med gedeost, svampe og sortfodsskinke – Få opskriften her

Onsdag: Dhal på gule ærter – Få opskriften her

Fredag: Mexicansk skål med nachos-nuggets og bbq-sauce – Få opskriften her