kartoffelsalat
Hovedretter

Kartoffelsalat med citrondressing og stegte kålpølser

Giv din kartoffelsalat fylde med grønne linser og artiskokker og gør madoplevelsen grøn og frisk. Her får du opskriften på kartoffelsalat med citrondressing og stegte kålpølser

Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 kålpølser

KARTOFFELSALAT

750 g kartofler
2 dl grønne linser
1 glas grillede artiskokker
1 rødløg
1 håndfuld dild
1 håndfuld purløg
1 håndfuld persille
1 lille glas kapers

CITRONDRESSING

skal og saft af 1 usprøjtet citron
3 spsk. olivenolie
2 tsk. dijonsennep
2 tsk. honning
salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du kartoffelsalat med citrondressing og stegte kålpølser 

 

1. KARTOFFELSALAT: Skrub kartoflerne, kog dem i saltet vand i en gryde, til de er møre, og afkøl. Skyl linserne i en sigte, kog dem i letsaltet vand i en anden gryde i 20 minutter, og afkøl.

2. CITRONDRESSING: Riv citronskallen fint, og pres saften. Rør olie, citronskal, citronsaft, sennep, honning, salt og peber sammen i en skål.
 
3. KARTOFFELSALAT, FORTSAT: Skær de kogte kartofler i grove skiver; læg dem i en skål, og vend citrondressingen i. Afdryp artiskokkerne, og skær dem i grove stykker. Pil og skær rødløget i tynde skiver, og hak krydderurterne groft. Vend artiskokker, rødløg, krydderurter og afdryppede kapers i kartoffelsalaten, og stil den på køl indtil servering.
 
4. Steg kålpølserne på grillen eller på en tør (grill)pande, og servér med kartoffelsalat.
 
TIP: Servér evt. pølserne med god ketchup og sennep.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Tacos med søde kartofler, avocado og chili-mayo – Få opskriften her

Tirsdag: Galette med aspargesbroccoli og røget laks – Få opskriften her

Onsdag: Pasta med kyllingekødboller og bagt tomatsauce – Få opskriften her

Fredag: Entrecote og lun rødbedesalat med valnødder og gedeost – Få opskriften her

 

 

Læs mere om: