Kartoffelpizza med persillepesto, mozzarella og pancetta
Hovedretter

Kartoffelpizza med persillepesto, mozzarella og pancetta

En pizza kan sagtens laves helt uden tomatsauce. Her får du en hvid variant med kartofler og lækker mozzarella. Her får du opskriften på kartoffelpizza med persillepesto, mozzarella og pancetta

Tid i alt: 1 t og 50 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

20 g gær
4 dl lunkent vand
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
2 spsk. olivenolie + 1 spsk. til pensling
ca. 650 g hvedemel, f.eks. Tipo 00

KARTOFFELTOPPING

2 bagekartofler
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber

PERSILLEPESTO

100 g bredbladet persille
1 dl olivenolie
100 g mandler
25 g parmesan
salt

TIL SERVERING

250 g bøffelmozzarella
100 g pancetta eller anden italiensk skinke

Opskrift  sådan laver du kartoffelpizza med persillepesto, mozzarella og pancetta 

 

1. Opløs gæren i vandet i en skål. Tilsæt salt, sukker og olie, og rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen spændstig. Pensl dejen med 1 spsk. olie, og lad den hæve tildækket i en skål i ca. 1 time. 
 
2. KARTOFFELTOPPING: Tænd ovnen på 250°, og sæt 2 bageplader i ovnen. Rul dejen ud til tynde pizzabunde med en kagerulle på et meldrysset bord. Flyt dem over på hver sit ark bagepapir. Skræl kartoflerne, skær dem i papirtynde skiver, og fordel dem på pizzabundene. Pensl med olie, og krydr med salt og peber. Bag pizzaerne på de varme bageplader i ca. 10 minutter, til bunden er sprød.
 
3. PERSILLEPESTO: Skyl persillen, og blend den i en foodprocessor eller minihakker sammen med citronsaft og olie. Rist mandler på en tør pande. Blend mandler og friskrevet parmesan sammen med persilleblandingen, så du får en grov pesto. Smag til med salt.
 
4. SERVERING: Dryp pesto over pizzaerne, top med stykker af mozzarella og pancetta, og servér straks.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fuldkornspaneret kulmule med fyldte porrer – Få opskriften her

Onsdag: Herbs de Provence-kyllingelår med ratatouille-salat – Få opskriften her

Torsdag: Quesadillas med gedeost, spinat og sorte bønner – Få opskriften her

Fredag: Kalvemørbrad med fennikel, jordskokker og brombærsauce – Få opskriften her