Kartoffelpizza med persillepesto, mozzarella og pancetta
Mad

Kartoffelpizza med persillepesto, mozzarella og pancetta

26. juli 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
En pizza kan sagtens laves helt uden tomatsauce. Her får du en hvid variant med kartofler og lækker mozzarella. Her får du opskriften på kartoffelpizza med persillepesto, mozzarella og pancetta
4 personer
Tid i alt 1 t og 50 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 20 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. olivenolie + 1 spsk. til pensling
  • ca. 650 g hvedemel, f.eks. Tipo 00

KARTOFFELTOPPING

  • 2 bagekartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

PERSILLEPESTO

  • 100 g bredbladet persille
  • 1 dl olivenolie
  • 100 g mandler
  • 25 g parmesan
  • salt

TIL SERVERING

  • 250 g bøffelmozzarella
  • 100 g pancetta eller anden italiensk skinke

Opskrift sådan laver du kartoffelpizza med persillepesto, mozzarella og pancetta

1. Opløs gæren i vandet i en skål. Tilsæt salt, sukker og olie, og rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen spændstig. Pensl dejen med 1 spsk. olie, og lad den hæve tildækket i en skål i ca. 1 time. 2. KARTOFFELTOPPING: Tænd ovnen på 250°, og sæt 2 bageplader i ovnen. Rul dejen ud til tynde pizzabunde med en kagerulle på et meldrysset bord. Flyt dem over på hver sit ark bagepapir. Skræl kartoflerne, skær dem i papirtynde skiver, og fordel dem på pizzabundene. Pensl med olie, og krydr med salt og peber. Bag pizzaerne på de varme bageplader i ca. 10 minutter, til bunden er sprød. 3. PERSILLEPESTO: Skyl persillen, og blend den i en foodprocessor eller minihakker sammen med citronsaft og olie. Rist mandler på en tør pande. Blend mandler og friskrevet parmesan sammen med persilleblandingen, så du får en grov pesto. Smag til med salt. 4. SERVERING: Dryp pesto over pizzaerne, top med stykker af mozzarella og pancetta, og servér straks. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også